Facebooktwitter

tsΒασίλης Τσούγκαρης


ΠΩΣ σε κατάντησαν ΟΛΟΙ αυτοί που σε κυβέρνησαν και σε κυβερνούν τον τελευταίο σχεδόν μισό αιώνα;;

Σε ξεπουλούν καθημερινά, κομμάτι, κομμάτι στον κάθε ξένο καρχαρία, παραδίδουν «γη και ύδωρ» και τα παιδιά σου, δεν αντιδρούν να σε προστατέψουν.

Όλοι μας βλέπουμε συνέχεια τις όλο θράσος «βόλτες των γειτόνων» στο αιγαίο με τα πολεμικά τους πλοία, μαθαίνουμε πως εμβολίζουν ελληνικά αλιευτικά, μαθαίνουμε για τις καθημερινές αναχαιτίσεις των τούρκικων αεροσκαφών, και μάταια περιμένουμε η…. «κυβέρνηση» να κάνει κάτι!

Να μια είδηση από το ΑΘΗΝΑΙΚΟ και ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ..

«Με στρατιωτική φρασεολογία και δια στόματος στρατιωτικών αναφέρεται πλέον η Άγκυρα στο θέμα των ερευνών στην Ανατολική Μεσόγειο. Ο αρχηγός του τουρκικού ΓΕΝ ναύαρχος Μπουλέντ Μποστάνογλου δήλωσε ότι «οι κανόνες εμπλοκής έχουν παραδοθεί στο τουρκικό πολεμικό ναυτικό» και ότι το τελευταίο θα κινηθεί με βάση αυτούς.

Σε δηλώσεις που έκανε σε δημοσιογράφους σχετικά με τις ναυτικές ασκήσεις «Γαλάζια Φάλαινα», ο Μποστάνογλου ρωτήθηκε αν οι ασκήσεις σχετίζονται με την ένταση στην περιοχή και είπε πως αυτές πραγματοποιούνται κάθε δύο χρόνια και ότι αποσκοπούν στην ανάπτυξη της ικανότητας συνεργασίας με τους συμμάχους».
Οι κανόνες εμπλοκής έχουν παραδοθεί από το γραφείο του πρωθυπουργού στο γενικό επιτελείο ενόπλων δυνάμεων κι από εκεί στο γενικό επιτελείο ναυτικού
Ερωτηθείς για το τι θα γίνει αν τα πλοία του τουρκικού πολεμικού ναυτικού συναντηθούν στη Μεσόγειο με πλοία της Ελλάδας ή του Ισραήλ ο Τούρκος ναύαρχος είπε «θα κινηθούμε σύμφωνα με τους κανόνες εμπλοκής που μας έχουν δοθεί. Οι κανόνες εμπλοκής έχουν παραδοθεί από το γραφείο του πρωθυπουργού στο γενικό επιτελείο ενόπλων δυνάμεων κι από εκεί στο γενικό επιτελείο ναυτικού. Οι δυνάμεις μας θα συνεχίσουν τις δραστηριότητές τους στην περιοχή για την επίγνωση κατάστασης».

οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις προστατεύουν από κοντά και υποστηρίζουν το ερευνητικό σκάφος Μπαρμπαρός Χαϊρετίν Πασά
Ο Μποστάνογλου είπε επίσης ότι «οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις προστατεύουν από κοντά και υποστηρίζουν το ερευνητικό σκάφος Μπαρμπαρός Χαϊρετίν Πασά. Παράλληλα παρακολουθούν από απόσταση 900 χιλιομέτρων το ερευνητικό σκάφος που έχει ενοικιάσει η Ελληνοκυπριακή διοίκηση Νότιας Κύπρου. Οι εντολές που έχουμε αυτή τη στιγμή είναι να μην παραβιάσουμε την απόσταση των 900 χιλιομέτρων. Και γι αυτό το λόγο δεν υπήρξε οποιαδήποτε παρενόχληση».

Σημειώνεται ότι στις 26 Ιουνίου 2012 ο τότε πρωθυπουργός και νυν πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε ανακοινώσει ότι «έχουν αλλάξει οι κανόνες εμπλοκής των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων». Κι αυτό με αφορμή της ένταση με τη Συρία. Ο Ερντογάν είχε πει ότι «κάθε στρατιωτικό στοιχείο που θα προσεγγίζει τα σύνορα της Τουρκίας με τρόπο που θα συνιστά κίνδυνο ασφάλειας, θα αξιολογείται ως απειλή και θα αντιμετωπίζεται ως στρατιωτικός στόχος».

Οι λεγόμενοι «κανόνες εμπλοκής» είναι κανόνες σχετικά με την έκταση των στρατιωτικών μέτρων που λαμβάνει ένα κράτος απέναντι σε εξωτερικές απειλές».

Το ερώτημα που τίθεται είναι ο λόγος για τον οποίο αισθάνεται η ‘Αγκυρα να κάνει λόγο για «κανόνες εμπλοκής». Ερώτημα το οποίο παραπέμπει στην έννοια «σύνορα» την έχει υπόψη της σχετικά με την Κύπρο και πιο συγκεκριμένα σχετικά με τα κατεχόμενα.

Οι ασκήσεις «Γαλάζια Φάλαινα» διεξάγονται στις 6-14 Νοεμβρίου με τη συμμετοχή και νατοϊκών στοιχείων από τις ΗΠΑ, τη Γερμανία, την Αγγλία, την Ισπανία και τον Καναδά, καθώς και μιας φρεγάτας από το Πακιστάν. Ξεκίνησαν στη ναυτική βάση «Ακσάζ» στη Μαρμαρίδα και θα συνεχιστούν με ασκήσεις άμυνας. Η τελική φάση προβλέπει επίσκεψη στο λιμάνι της Αττάλειας.»

Έγραψα πιο πάνω, πως «περιμένουμε από την κυβέρνηση να κάνει κάτι»… Συγγνώμη αδέλφια, ξέχασα πως ΚΑΜΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ δεν έκανε κάτι ουσιώδες όλα αυτά τα χρόνια για να ΦΥΛΑΞΕΙ την πατρίδα μας. Απεναντίας, έκλεισαν και κλείνουν στρατόπεδα, ρίχνουν έμμεσα και άμεσα το ηθικό των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας της χώρας (το προσπαθούν ), ξεπουλούν ΤΑ ΠΑΝΤΑ και έχουν αφήσει τη χώρα έρμαιο στις ορέξεις όλων εκείνων που θέλουν το κακό μας.

Δεν τα λέω εγώ αυτά, τα καταγγέλλουν ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ άνθρωποι που είναι μέσα στα πράγματα και βλέπουν που μας οδηγούν οι «πολιτικοί».

Μήπως είναι ψέματα;

Μήπως ΔΕΝ είναι έτσι;

Μήπως θέλουν να φάμε και καλά το «χάπι» της…. «αντίδρασης» με δηλώσεις του τύπου πως Και εμείς έχουμε «σχέδιο εμπλοκής»;

ΕΣΕΙΣ κύριοι της «κυβέρνησης», έχετε σχέδια για όλα. Γι αυτό, επειδή έχετε σχέδια, οι γείτονες σας γράφουν στα παλιά τους τα παπούτσια. Τόσο σας υπολογίζουν.

Σχέδια, έχετε, αυτό είναι σίγουρο.

Μόνο που είναι σχέδια ολικής καταστροφής και ξεπουλήματος.

Βασίλης Τσούγκαρης

[email protected]