Facebooktwitter

Γυρίστε…σπίτι σας, φώναζε όσο πιο δυνατά μπορούσε, σχεδόν εκλιπαρώντας τους πολίτες η Φώφη Γεννηματά, από το συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Μοιάζει με φάρσα, με κακόγουστο αστείο ίσως, μπορεί και με πρόκληση να εκλιπαρείς τους πολίτες να γυρίσουν σπίτι ,λες και είναι οι πελάτες που έχασες από το μπακάλικο της γειτονιάς.

Ζητάνε να γυρίσουν πίσω οι πολίτες χωρίς να έχουν κάνει ίχνος αυτοκριτικής για τα δεινά που προκάλεσαν στον τόπο και χωρίς να έχουν ζητήσει ούτε μια συγνώμη.

Σε ποιο σπίτι να γυρίσουν πίσω οι πολίτες άραγε, της διαφθοράς, της διαπλοκής, της μίζας, της Ζήμενς, του Τσοχατζόπουλου , του μαζί τα φάγαμε, των δανεικών και αγύριστων δανείων του ΠΑΣΟΚ…

Στο σπίτι του Χρηματιστήριου, των φαραωνικών έργων των Ολυμπιακών αγώνων, του C4I, του λεφτά υπάρχουν, του Καστελόριζου, του καταστροφικού PSI, των καπετανάτων ή στο σπίτι που οι ιδιοκτήτες ψώνιζαν βερεσέ χρόνια τώρα από το μέλλον των νέων γενεών.

Οι πολίτες έχουν γνώση πια, όσο και να ευαγγελίζονται οι της Δημοκρατικής Συμπαράταξης τη …νέα αλλαγή, γιατί δεν χτίζεις σπίτι με φθαρμένα και άχρηστα υλικά, με τα ίδια αντιπαθητικά πρόσωπα που σηματοδοτούν για την κοινωνία τη σήψη και την παρακμή.

-Αν θές να φτιάξεις σπίτι ξεκίνα από τα θεμέλια λέει η παροιμία, τα σπίτια μοιάζουν με τους ανθρώπους που τα κατοικούν είπε ο Βίκτωρ Ουγκώ.

-Σπίτι που δεν το βλέπει ο ήλιος, το βλέπει ο γιατρός, από στραβή καμινάδα βγαίνει στραβός καπνός, κάηκε το τσαμπασίρι και μείναν τα ντουβάρια… λέει ο σοφός λαός μέσα από παροιμίες και παραβολές.

Δεν υπάρχει το σπίτι σας πια κύριοι, το προσβάλατε, το λερώσατε, το γκρεμίσατε με τα έργα και τις πράξεις σας, οι ευθύνες σας είναι τεράστιες και για αυτό ο λαός που δεν είναι ιδιοκτησία κανενός, σας τιμώρησε παραδειγματικά. Σας έστειλε από τα ψηλά στα χαμηλά και από τα πολλά στα λίγα, από το 48% στο 5% .

Ο ποιητής Γιώργος Σεφέρης έγραψε «Ξέρεις τα σπίτια πεισματώνουν εύκολα, σαν τα γυμνώσεις» και εσείς γυμνώσατε και το σπίτι σας και τη χώρα με τίμημα τις επόμενες γενιές.

«Ε όχι και να πέσει η κυβέρνηση για ένα κωλόσπιτο έλεγε ο αείμνηστος Βαγγέλης Γιαννόπουλος» για τη βίλα της Εκάλης για να μην ξεχνιόμαστε. Η αλαζονεία όμως της πολύχρονης εξουσίας και η διαφθορά έφεραν και την παρακμή και την πτώση.

Τώρα προσπαθείτε να ενώσετε τα σπασμένα κομμάτια σας, με μεγάλα υποκριτικά λόγια και φτιασιδώματα, με εμφανή τα σημάδια της διχόνοιας μεταξύ σας, προσδοκώντας παλιά μεγαλεία, δύναμη και εξουσία, ενώ ταυτόχρονα αλληθωρίζετε εμφανώς δεξιά προς Μητσοτάκη μεριά και με το Βενιζέλο να σας τραβάει από το μανίκι..

Ο δημοκρατικός κόσμος που σας πίστεψε κάποτε στα χρόνια της αλλαγής και του 1981, σήμερα διάλεξε άλλο σπίτι για να εκφραστεί και εσείς αντί να παραδειγματιστείτε από τη στροφή της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας αριστερότερα, επιμένετε στον ίδιο δρόμο νεοφιλελεύθερα και στοχοποιείτε το Σύριζα ως εχθρό.

Δυστυχώς συνεχίζετε λάθος και ο κόσμος βλέπει ότι οι εκκλήσεις σας είναι κάλπικες και δεν πείθουν, «το σπίτι σας είναι ακόμα σκοτεινό» που λέει και ο Στράτος Διονυσίου στον Παλιατζή, δεν εμπνέει πια, έχει γίνει παρακολούθημα της Δεξιάς.

Αν θέλετε το σπίτι σας που έχει απομείνει, να παίξει κάποιο ρόλο στην πολιτική ζωή του τόπου, πρέπει να αλλάξετε, να αυτοκαθαρθείτε, να δώσετε δείγματα γραφής και μεταμέλειας στην κοινωνία που είναι ο κριτής όλων ,αλλιώς δικαιολογημένα θα ακούγεται «ότι στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί».

 

Ο Ανδρέας Πιλάλης  είναι Συντονιστής της δημοτικής παράταξης «Ενεργοί Πολίτες Περιστερίου»