Facebooktwitter

Στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Αταίριαστοι», με τους Γιάννη Ντσούνο και Χρήστο Κούτρα, συμμετείχε την Τρίτη (7/11) ο Βασίλης Τσίρκας. Ο βουλευτής Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε, μεταξύ άλλων, για την επίθεση στα γραφεία στο ΠΑΣΟΚ, τα Paradise Papers, αλλά και για την κατάσταση που επικρατεί στην ελληνική οικονομία.

Αρχικά ο κ. Τσίρκας αναφέρθηκε στην επίθεση στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ: «Είναι μια πράξη απολύτως καταδικαστέα», τόνισε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε: «Πρόκειται για πράξη που εχθρεύεται τη δημοκρατία και τους θεσμούς της. Τέτοιες ενέργειες δεν πρέπει να γίνονται αντικείμενο μικροπολιτικής εκμετάλλευσης από τα κόμματα της αντιπολίτευσης».

Στη συνέχεια ο βουλευτής Άρτας ρωτήθηκε για τις δηλώσεις του κ. Νίκου Παρασκευόπουλου αναφορικά με τους αποσυμφορητικούς νόμους και σχολίασε πως: «Αυτό που ανέφερε ο κ. Παρασκευόπουλος είναι ότι οι νόμοι για την αποσυμφόρηση των φυλακών είναι μια πάγια διαδικασία που ακολουθεί η ελληνική Πολιτεία εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Από το 2005 μέχρι σήμερα έχουν αποφυλακιστεί με νόμους για την αποσυμφόρηση πάνω από 50.000 άτομα. Πρόκειται για μια έκτακτη διαδικασία που σχετίζεται με τις συνθήκες στις ελληνικές φυλακές και μάλιστα για τέτοια ζητήματα υπάρχουν συνεχώς καταδίκες σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Γίνεται μια συστηματική προσπάθεια για να βελτιώσουμε τις συνθήκες κράτησης στις φυλακές και θα έρθει σύντομα στη Βουλή ο νέος ποινικός κώδικας και ο νέος σωφρονιστικός κώδικας. Πρέπει να δημιουργηθεί το αναγκαίο θεσμικό πλαίσιο για την εκλογίκευση των ποινών που θα οδηγήσει στη μείωση του αριθμού των ατόμων που βρίσκονται στις φυλακές».

Ο Βασίλης Τσίρκας υπογράμμισε, εξάλλου, πως η Κυβέρνηση είναι πολύ κοντά στην επίτευξη του στόχου της εξόδου από τα μνημόνια. «Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι στη διακυβέρνηση της χώρας τρία χρόνια και βρίσκεται πολύ κοντά στο να πετύχει τον στόχο της εξόδου από τα μνημόνια και την επιτροπεία», είπε συγκεκριμένα για να προσθέσει πως: «Η ανεργία έχει μειωθεί με τη δημιουργία 300.000 νέων θέσεων εργασίας, έχουμε αύξηση των άμεσων ξένων επενδύσεων, έχουμε αύξηση των εξαγωγών και έχουμε αύξηση του δείκτη λιανικών πωλήσεων.

Γνωρίζουμε πολύ καλά πως η κατάσταση είναι δύσκολη γιατί εφαρμόζουμε ένα πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής και παράλληλα στηρίζουμε τους κοινωνικά αδύναμους. Αυτούς τους οποίους έθεσε στο περιθώριο το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ που έριξαν τη χώρα στα βράχια».

Σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στην ελληνική οικονομία επισήμανε πως: «Η ελληνική οικονομία για πρώτη φορά πετυχαίνει τους στόχους της, έχουμε ξανά υπεραπόδοση των στόχων που θα μας επιτρέψει να ασκήσουμε κοινωνική πολιτική προς όφελος των κοινωνικά αδύναμων. Τον Αύγουστο του 2018 όταν η χώρα βγει από τα μνημόνια, θα έχουμε την δυνατότητα να μειώσουμε τους φόρους που επιβλήθηκαν την περίοδο των μνημονίων».

Τέλος ο βουλευτής Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στο θέμα των Paradise Papers

: «Έχουν έρθει στη δημοσιότητα οι λίστες των μεγάλων φορολογικών παραδείσων. Σε όλη την Ευρώπη, αλλά και εδώ στην Ελλάδα το πολιτικό σύστημα, η διαπλοκή και η οικονομική ελίτ επέτρεπαν τη μεγάλη φοροαποφυγή και φοροδιαφυγή είτε με νόμιμο είτε με παράνομο τρόπο. Προκαλεί, ωστόσο, εντύπωση το γεγονός ότι η ΝΔ δεν έχει πάρει θέση σχετικά με αυτό το ζήτημα. Για το αν θα δώσουμε μαζί τη μάχη για να καταπολεμηθεί η μεγάλη φοροαποφυγή και φοροδιαφυγή».