Facebooktwitter

Ο διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης αρθρογραφεί στην ThessNews για τις πολιτικές εξελίξεις.

Η κυβέρνηση Τσίπρα προχωρά με σταθερό βηματισμό στη χάραξη της επόμενης μέρας για τον τόπο και την κοινωνία. Μετά την επιτυχημένη έξοδο από τα μνημόνια, την ψήφιση του πρώτου μεταμνημονιακού προϋπολογισμού με θετικά μέτρα δημοσιονομικής επέκτασης, τη σταθεροποίηση και άνοδο της οικονομίας, περνάμε τώρα σε μια νέα φάση προσκλήσεων. Η κυβέρνηση πήρε καθαρή εντολή συνέχειας από τη Βουλή των Ελλήνων. Προχωράει πιο δυναμικά, πιο αποφασιστικά, πιο γρήγορα στην ανακούφιση της κοινωνίας, στην ανάκαμψη της οικονομίας, στην επίλυση ζητημάτων εξωτερικής πολιτικής. Προχωράει μέχρι τέλους της θητείας.

Οι τρεις εκλογικές αναμετρήσεις σηματοδοτούν για τον ΣΥΡΙΖΑ τη συνέχιση του μεταρρυθμιστικού και προοδευτικού μας έργου πάνω σε νέες βάσεις. Από τη διαχείριση της κρίσης, με γνώμονα την έξοδο από το μνημόνιο, τη δημοσιονομική σταθερότητα και τη στήριξη των ευάλωτων κοινωνικών στρωμάτων, θέτουμε πλέον τις βάσεις για την πλήρη έξοδο από την κρίση, τη συνέχιση του νομοθετικού έργου, τη βελτίωση της καθημερινότητας, τη συνταγματική αναθεώρηση, τη διαρκή ενίσχυση της εργασίας.

Έχουμε καταφέρει πολλά, μέσα σε δύσκολες και συχνά δυσμενείς συνθήκες. Η έξοδος από το μνημόνιο έχει ενισχύσει τις πρωτοβουλίες μας, το επενδυτικό κλίμα βελτιώνεται διαρκώς, η ανεργία μειώνεται και οι προσπάθειες καταπολέμησης της «μαύρης» εργασίας αποδίδουν σταδιακά καρπούς. Για πρώτη φορά από το 2010, οι επιχειρήσεις που ανοίγουν είναι πολύ περισσότερες από αυτές που κλείνουν, ενώ για πρώτη φορά στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης τον Σεπτέμβριο του 2018, ο αριθμός των νεοφυών επιχειρήσεων παρουσίασε εξαιρετικά μεγάλη άνοδο.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, οι πολιτικές ανακατατάξεις με αφορμή την ιστορική Συμφωνία των Πρεσπών αναμένεται να διαμορφώσουν μια νέα δυναμική στην πορεία διαμόρφωσης ενός προοδευτικού μετώπου. Η Συμφωνία των Πρεσπών δημιουργεί μια διαιρετική, πολιτική τομή μεταξύ εκείνων που επιδιώκουν την ειρήνη, τη σταθερότητα και τη συνανάπτυξη στα Βαλκάνια, που στηρίζουν με ρεαλισμό τα εθνικά μας συμφέροντα, και σε εκείνους που ποντάρουν στην εθνικιστική αναδίπλωση, στην οπισθοδρόμηση, στις απειλές και στους εκβιασμούς, σε όλους όσοι δεν θέλουν βιώσιμη λύση προς όφελος των κοινωνιών των δύο χωρών.

Μπορούμε να κοιτάμε μπροστά με αισιοδοξία και αποφασιστικότητα, απέναντι στις πολιτικές δυνάμεις που θέλουν επιστροφή στα ολέθρια λάθη του παρελθόντος, στις πρακτικές που μας οδήγησαν στη χρεοκοπία, σε όσους πρεσβεύουν έναν αδιέξοδο πολιτικό αμοραλισμό εις βάρος των συμφερόντων της κοινωνικής πλειοψηφίας.

Και στις τρεις εκλογικές αναμετρήσεις -αυτοδιοικητικές, ευρωεκλογές, εθνικές εκλογές- διεκδικούμε τη νίκη και τη συνέχιση, με ακόμη μεγαλύτερα βήματα, του μεγάλου «restart» που κάνουμε για την πατρίδα μας.

 

Πηγή: http://www.thessnews.gr