Facebooktwitter

«Είναι γεγονός ότι οι ρυθμοί ανάπτυξης που καταγράφονται πλέον είναι υψηλότεροι από το σχετικό μέσο όρο της ευρωζώνης. Ο δημοσιονομικός τομέας πηγαίνει πάρα πολύ καλά και αυτό μας δίνει τη δυνατότητα να ξαναμοιράσουμε αν θέλετε το αποτέλεσμα της ανάπτυξης στους πολίτες (…).

Η επιλογή της κυβέρνησης είναι όλο αυτό το κέρδος, η αξία της ζωής μας και της κοινωνίας να επιστρέψει στους πολίτες», υπογράμμισε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων “Πρακτορείο 104,9 FM”, για τα νέα, άμεσα, μέτρα φορολογικής ελάφρυνσης και σταδιακής αποκατάστασης των αδικιών της μνημονιακής περιόδου, προς όφελος της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας, τα οποία αποφασίστηκαν κατά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες, υπό τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, στο Μέγαρο Μαξίμου.

   Ερωτηθείς σχετικά ο κ. Φάμελλος είπε: «νομίζω ότι αυτό που αξίζει να θυμίσουμε στον κ. Μητσοτάκη είναι ότι η πίεση των δανειστών για υψηλά πλεονάσματα οφείλεται στη χρεοκοπία που η κυβέρνηση, στην οποία αυτός συμμετείχε, μας οδήγησε. Δηλαδή από τη μια μεριά οι κυβερνήσεις που συμμετείχε ο κ. Μητσοτάκης μας χρεοκόπησαν και τώρα μας ζητάνε τα ρέστα (…) και το δεύτερο που θέλω να του θυμίσω είναι ότι ως μέλος της κυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου είχαν συμφωνήσει σε πολύ υψηλότερα πλεονάσματα και εμείς με τη διαπραγμάτευση του καλοκαιριού του 2015 τα μειώσαμε».

   «Παρότι τα μειώσαμε» – συνέχισε ο κ. Φάμελλος – «και παρότι η οικονομία πάει καλύτερα, οφείλουμε να επιστρέψουμε στην κοινωνία αυτό το οποίο η κοινωνία και παρήγαγε αλλά και αν θέλετε, της έλειψε. Είναι ένα απόλυτα κοινωνικό, καθολικό μέτρο, αναφέρεται σε όλους επιχειρηματίες, εργαζόμενους, ανέργους, νέους, συνταξιούχους, όλοι πλέον μπορούν να έχουν πρόσβαση στις μειώσεις, οι οποίες θα γίνουν και στο επίπεδο των φορολογικών, αλλά και στο επίπεδο των εισφορών (…) Σε κάθε περίπτωση θα είναι μόνιμες αλλαγές (…) Είναι προφανές ότι και η συζήτηση που θα γίνει από εδώ και μπρος θα αφορά σε μόνιμα εργαλεία μιας και αποδεδειγμένα τα τελευταία τρία χρόνια η κυβέρνηση, αλλά και η χώρα μας, αποδίδει πολύ καλύτερα και με συνέπεια. Δεν έχουν καμία σχέση με εκλογές, διότι αυτά τα μέτρα εφαρμόζονται από το τέλος του 2016, δεν αφορούν παροχές γιατί είναι μόνιμα εργαλεία, τα οποία θα συνεισφέρουν σε μια γενικότερη ενίσχυση και της οικονομίας, αλλά και της ποιότητας ζωής».

   Ο κ. Φάμελλος υπογράμμισε ότι «η οικονομία έχει πάρει μπρος από τότε που ανέλαβε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ μιας και εξορθολογίστηκε και η λειτουργία του Δημοσίου, και η λειτουργία της παραγωγής και πάνω από όλα σταμάτησαν διάφοροι επιτήδειοι να απομυζούν τον δημόσιο πλούτο, διότι, δυστυχώς, πολλά από τα κέρδη της οικονομίας μας σήμερα, οφείλεται στο ότι κάποιοι κάποτε τα “κλέβαν” από τον δημόσιο κορβανά με διάφορους τρόπους ημέτερων εξυπηρετήσεων. Αυτή η πορεία οφείλεται και έχει αναγνωριστεί από διεθνείς ηγέτες ότι οφείλεται στην κυβέρνησή μας(…)».

   Ερωτηθείς σχετικά, ο κ. Φάμελλος είπε ότι «αυτή τη στιγμή έχουμε μπροστά μας την πολύ σημαντική μάχη των δημοτικών, περιφερειακών και ευρωεκλογών που είναι πάρα πολύ σημαντική (…). Η χώρα μας πλέον έχει μπει σε μια ασφαλή πορεία και αυτή η ασφαλής πορεία θα κριθεί στις εκλογές. Στις εκλογές που έρχονται (του φθινοπώρου) θα πρέπει ο πολίτης να διαλέξει αν θέλει μια σίγουρη οικονομικά, αλλά και κοινωνικά πορεία της χώρας μας, η οποία θα πηγαίνει όλο και προς το καλύτερο, η οποία θα είναι τίμια πορεία της χώρας μας, ή θέλει να αμφισβητηθούν όλα αυτά από ανθρώπους που θέλουν να κόψουν τα επιδόματα των εορτών, να κόψουν το επίδομα ανεργίας, να κόψουν εισφορές, να κάνουν απολύσεις (…) Είναι ξεκάθαρο ότι ο κ. Μητσοτάκης απειλεί πλέον την κοινωνία με μέτρα όχι απλά νεοφιλελεύθερα, αλλά ταυτόχρονα και ακροδεξιά και νεοφιλελεύθερα και είναι σαφέστατα προς το συμφέρον της κοινωνίας πολύ πιο ασφαλές, πολύ πιο προοδευτικό να κρατήσουμε τον δρόμο της αρετής που έχει επιλέξει αυτή η κυβέρνηση».

   Για τη δήλωση του κ. Πολάκη, ο κ. Φάμελλος τόνισε, μεταξύ άλλων: «ως προς το περιεχόμενο, σαφέστατα αυτή η κυβέρνηση ασκεί κοινωνική πολιτική και όχι η ΝΔ. Ως προς τη μορφή, είναι γεγονός ότι ο τρόπος επικοινωνίας του Παύλου Πολάκη έδωσε δικαιώματα για μια επιφανειακή αντιπαράθεση, επικοινωνιακή που επί της ουσίας μπορεί να λυθεί πολύ πιο στα σοβαρά και προς όφελος της κοινωνίας».

ΑΠΕ-ΜΠΕ