Facebooktwitter

Ο Γιάννης Μπαλάφας, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Β’ Αθηνών, μιλώντας, σήμερα, στο Κανάλι 1 – Δημοτική Ραδιοφωνία Πειραιά και τoν δημοσιογράφο Νίκο Μπαρδούνια, τόνισε, μεταξύ άλλων:

Για τις δηλώσεις του Μητσοτάκηγια τη Δημόσια Υγεία

«Ο κ. Μητσοτάκης θέλει οι δημόσιοι υπάλληλοι να δουλεύουν για τον ιδιώτη και όχι για το κράτος, και οι ιδιωτικές εταιρίες να κατέχουν το management και να συνδιοικούν τα νοσοκομεία. Στην ουσία αυτό που θέλει,είναι να κάνει όλα τα νοσοκομεία ιδιωτικά και να καταργήσει τη Δημόσια Υγεία. Οι ιδιωτικές εταιρίες όμως δεν είναι φιλανθρωπικά ιδρύματα, ο σκοπός τους είναι το κέρδος.

Για τους ίδιους λόγουςο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για 7ήμερη εργασία, θεωρεί ότι δεν χρειάζεταιτο δώροΧριστουγέννων,πιστεύει πως πρέπει να κοπεί το επίδομα ανεργίας γιατί δημιουργείτεμπέληδες, δεν θέλει να ισχύειτο σύστημα 1:1 στις προλήψεις στο δημόσιο, αλλά το 5:1 και να πρέπει να φύγουν 5 αστυνομικοί για να προσληφθεί ένας, την ίδια στιγμή που ο ίδιος ισχυρίζεται ότι υπάρχει πρόβλημα ασφάλειας στηχώρα.

Ο κ. Μητσοτάκης θέλει να ιδιωτικοποιήσει το ασφαλιστικό σύστημα, υιοθετώντας το ασφαλιστικό τύπου Πινοσέτ, του πιο στυγερού δικτάτορα της Λατινικής Αμερικής, ο οποίος με τη σκληρή νεοφιλελεύθερη πολιτική που εφάρμοσε, ρήμαξε τους Χιλιανούς.

Βρισκόμαστε λίγες μέρες πριν τις εκλογές. Ακόμα και για λογούς τακτικής, ενώ θα έπρεπε να είναι πιο προσεκτικός, αυτός είναι ασυγκράτητος. Φαίνεται ότι το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι η εύνοια των μεγάλων ιδιωτικών συμφερόντων».

Για τις δηλώσεις του κ. Μητσοτάκη για 7ήμερη εργασία

«Η πενθήμερη εργασία και το οκτάωρο είναι από τα εργασιακά δικαιώματα που έχουν κατακτηθεί υστέρα από πολλούς αγώνες των εργαζομένων. Ο εργαζόμενος μπορεί να εργάζεται 40 ώρες την εβδομάδα και όταν κάνει υπερωρίες να τις πληρώνεται. Ο κ. Μητσοτάκης θέλει να επιτρέπεται ο εργαζόμενος να δουλεύει 56 ώρες την εβδομάδα. Τώρα προσπαθεί με αναμασήματα να μαζέψει τις δηλώσεις του αλλά, ακόμα και η ΔΑΚΕ, η παράταξη της ΝΔ στα Συνδικάτα, με χθεσινή της ανακοίνωση, αναφέρει πως η 7ήμερη εργασία είναι απάνθρωπη και τέτοιου είδους προτάσεις διαλύουν το κοινωνικό κράτος και είναινοσηρές. Επιπλέον, στην ίδια ανακοίνωση, η ΔΑΚΕ συμπληρώνει πως η 13η σύνταξη πρέπει να επαναθεσμοθετηθεί, σε αντίθεση με αυτά που πιστεύειο αρχηγός και ταστελέχη της ΝΔ».

Για τις αντιδράσεις για τα μέτρα ελάφρυνσης

«Μέχρι πρόσφατα ακούγαμε την κριτική από την αντιπολίτευση, ότι γίναμε και εμείς άνθρωποι των Βρυξελλών, ότι τους κάνουμεόλες τις χάρες για αυτό και μας δίνουν καλές αξιολογήσεις. Τώραέρχονται από την αντίθετηπλευράνα μας κάνουν κριτική.

Εμείς το καλοκαίρι του 2015 αναγκαστήκαμε να δεχθούμε ένα τρίτο μνημόνιο για να μην υπάρξειgrexit. Δεσμευθήκαμεότι σε τρία χρόνια θα βγουμε από το τριετές πρόγραμμα λιτότητας, υλοποιώντας το όσολιγότεροεπώδυναγίνεται και πήγαμε σε εκλογές στις οποίες ο ελληνικός λαός μαςέδωσε τη νίκημε 7,5 μονάδες διαφορά . Μετά το τέλος του μνημονίου,που δεν υπάρχει πλέον ο σκληρός μνημονιακός έλεγχος, μπορούμε και υλοποιούμε πολιτικές ελάφρυνσης,μέσα στα δημοσιονομικά περιθώρια και στη βάση όσων έχουν συμφωνηθεί, για αυτό και βγήκαμε στις αγορές, για αυτό μας είπαν ότι μπορούμε να αποπληρώσουμε μεγάλο μέρους του χρέους προς το ΔΝΤ. Κάποιοι καλοθελητές μπορούν να λένε ότι θέλουν, εμείς όμως σε καμία περίπτωση δεν θα θέσουμε εν αμφιβόλω την αξιοπιστία που κατέκτησε η χώρα μας και η οικονομία της επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ».

Για τις προεκλογικές δημοσκοπήσεις και τις προβλέψεις περί κατάρρευσης ΣΥΡΙΖΑ

«Κοντός ψαλμός αλληλούια. Ο λαός θα αποφασίσει σε 12 μέρες και εκεί θα φανεί και η αξιοπιστία των δημοσκοπήσεων. Αυτό πουείναι γεγονός, υπάρχειθετικήανταπόκρισηαπό τον κόσμο στα μέτρα που εξαγγείλαμε και υλοποιούμεάμεσα. Αντιθέτως, η πολιτική του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν τραβάει».

left.gr