Facebooktwitter

Ο Αν. ΥΠΕΝ και υποψήφιος Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Β’ Θεσσαλονίκης, Σωκράτης Φάμελλος, τόνισε ότι η ΝΔ νομίζει ότι το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών θα την οδηγήσει απρόσκοπτα και στις εθνικές εκλογές.

Είναι σαφές ότι από την πλευρά της ΝΔ καταβάλλεται προσπάθεια να υποβαθμιστεί η ανάγκη προγραμματικής συζήτησης και αντιπαράθεσης με τον ΣΥΡΙΖΑ. Ας μάθουν λοιπόν οι πολίτες, ότι η ΝΔ και τα φιλικά της ΜΜΕ επιδιώκουν να κρύψουν το πρόγραμμά της. Αλλά δεν θα το πετύχει”, δήλωσε στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Θεσσαλονίκης ο Αν. ΥΠΕΝ και υποψήφιος Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Β’ Θεσσαλονίκης, Σωκράτης Φάμελλος, προσθέτοντας ότι η ΝΔ νομίζει ότι το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών θα την οδηγήσει απρόσκοπτα και στις εθνικές εκλογές.

Ωστόσο, “η κάλπη των ευρωεκλογών δεν έχει καμία σχέση με την κάλπη των εθνικών εκλογών. Στις ευρωεκλογές έχουμε και ψήφο διαμαρτυρίας, και πιο «χαλαρή» ψήφο και πιο εύκολη αποχή. Η ψήφος στις εθνικές εκλογές όμως επηρεάζει άμεσα το μέλλον μας. Κινδυνεύουμε από το πρόγραμμα της ΝΔ και από τις κρυφές της επιδιώξεις. Οι πολίτες θα ενημερωθούν ότι η ΝΔ θέλει να χαθούν αυτά που όλοι και όλες μαζί κερδίσαμε αυτά τα τέσσερα χρόνια. Αυτό είναι και το επίδικο των εκλογών της 7ης Ιουλίου”, πρόσθεσε.

“Η κυβέρνηση έχει διαμορφώσει ήδη την αναπτυξιακή στρατηγικής της χώρας, η οποία δημιουργεί οφέλη, και παραγωγικά και εργασιακά και δημοσιονομικά, ενώ το πρόγραμμα της ΝΔ διαλύει και την επιχειρηματικότητα και την εργασία και το κοινωνικό κράτος”, συνέχισε ο Σωκράτης Φάμελλος. Πρόκειται για πρόγραμμα που δεν εμβαθύνει σε κανένα τομέα της οικονομίας ούτε προτείνει τρόπους που θα ενισχύσουν την εθνική αναπτυξιακή στρατηγική. “Αυτό είναι το μεγαλύτερο πολιτικό πρόβλημα της ΝΔ. Δεν έχει σχέδιο οικονομίας, δεν θέτει προτεραιότητες, δεν μιλά για έρευνα,  κυκλική οικονομία, καθετοποίηση της πρωτογενούς παραγωγής, καινοτομία, δεν μιλά για την 4η βιομηχανική επανάσταση. Αντίθετα, το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ πλεονεκτεί διότι αναφέρεται σε συγκεκριμένες δραστηριότητες που ενισχύουν και τις επενδύσεις και την εργασία και είναι και κοστολογημένο, έχει σχέδιο προϋπολογισμού”.

Στη συνέχεια, ο Αν. ΥΠΕΝ έκανε λόγο και για άλλα στοιχεία που διαχωρίζουν το πρόγραμμα ΣΥΡΙΖΑ από εκείνο της ΝΔ, όπως είναι το δίκαιο και αποτελεσματικό κράτος, η χαμηλότερη φορολογία, αλλά και η ασφάλεια των πολιτών: “Η ΝΔ θέλει να διαλύσει το κοινωνικό κράτος υποτιμώντας βάναυσα τις κοινωνικές ανάγκες. Η υγεία, η παιδεία, οι συντάξεις, οι προσλήψεις θα πληγούν άμεσα. Αυτά όμως δημιουργούν την ασφάλεια της κοινωνίας. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η μόνη πολιτική δύναμη που διασφαλίζει την ασφαλή προοπτική όλων των Ελλήνων. Διότι, ασφάλεια είναι και οι συντάξεις και τα στελεχωμένα νοσοκομεία και τα σχολεία με δασκάλους και βιβλία από την πρώτη ημέρα λειτουργίας τους και τα χαμηλά επιτόκια και η δημοσιονομική σταθερότητα και οι ηλεκτρονικές αδειοδοτήσεις των επιχειρήσεων χωρίς ενδιάμεσους και ρουσφέτια. Όλα αυτά είναι ασφάλεια την οποία η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έχει εξασφαλίσει για όλη την κοινωνία”.

Ενώ σε ερώτηση για αυτά που η κυβέρνηση δεν πρόλαβε να υλοποιήσει, ο Σωκράτης Φάμελλος απάντησε: “Δυστυχώς δεν προλάβαμε, πριν πολλά χρόνια, να αποτρέψουμε την ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ από το να χρεοκοπήσουν την πατρίδα μας! Και για αυτό «φταίμε» όλοι οι Έλληνες”. Ως προς αυτό “όλοι πρέπει να κάνουμε την αυτοκριτική μας, διότι αυτοί που μας χρεοκόπησαν βγαίνουν σήμερα και λένε ότι θα μας σώσουν, υποδυόμενοι τους μετά Χριστόν προφήτες!”.

Επιπλέον, η δεύτερη τετραετία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ “οφείλει να περιλαμβάνει δικαιότερη φορολογία και αποτελεσματικότερο κράτος, με μια δημόσια διοίκηση που θα παρακολουθεί στενά την ψηφιακή επανάσταση. Και βέβαια θα πρέπει να διευθετηθούν κρίσιμα ζητήματα όπως οι καθυστερήσεις στην απονομή δικαιοσύνης. Για παράδειγμα, το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για τη διερεύνηση των δανείων κομμάτων και ΜΜΕ έχει κατατεθεί στην Εισαγγελία από τον Φεβρουάριο 2017 και ακόμα δεν έχουμε δει τα αποτελέσματα της εισαγγελικής έρευνας”, σχολίασε.

Από την άλλη, ολοκληρώθηκαν ζητήματα όπως η αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών, όπου για πρώτη φορά οι καναλάρχες κατέβαλαν αντίτιμο για τη χρήση ενός δημόσιου αγαθού, όπως είναι οι συχνότητες, διασφαλίστηκε η λειτουργία των δημοτικών ραδιοφώνων, όπως αυτό της Θεσσαλονίκης, αλλά και μια σειρά μέτρα με άμεσο αντίκτυπο στην καθημερινότητα του πολίτη, όπως η προστασία της α’ κατοικίας, οι συλλογικές συμβάσεις, καθώς και οι 120 δόσεις, μέτρο το οποίο αμφισβητεί ευθέως η ΝΔ διά στόματος Βρούτση. “Προφανώς θα μπορούσαμε να κάνουμε πολύ περισσότερα στην πληροφόρηση των πολιτών, αλλά η τοξική προπαγάνδα των συστημικών ΜΜΕ που κρύβονται πίσω από τον Κ. Μητσοτάκη κάνουν καλύτερη δουλειά. Τους τη χαρίζουμε. Σε αντίθεση με τον Κ. Μητσοτάκη δεν προτιμήσαμε ποτέ την επικοινωνία αλλά την ουσία”, σημείωσε ο Αν. ΥΠΕΝ.

Και κατέληξε: “Δεν νομίζω ότι οι πολίτες θέλουν να αμφισβητηθούν οι κόποι τους, η προκοπή τους και η εργασία τους. Στις εθνικές εκλογές θα κριθεί ακριβώς αυτό: η αμφισβήτηση του δικαιώματος στην εργασία και στην πρόοδο. Κάποιοι θέλουν να μας γυρίσουν στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Ο κ. Θεοχάρης είπε ξεκάθαρα για λογαριασμό ολόκληρης της ΝΔ, ότι το ΔΝΤ είναι σύμμαχος της Ελλάδας. Ε, τέτοιους συμμάχους, που είδαμε και πάθαμε να γλιτώσουμε, τους χαρίζουμε στην ΝΔ!”.​

left.gr