Facebooktwitter

“Η ΝΔ αντιλαμβάνεται το Κοινοβούλιο σαν τσιφλίκι της. Θεωρεί με μια αντίληψη ιδιοκτησιακή ότι στο Κοινοβούλιο θα μπορεί να αποκλείει τη συμμετοχή των βουλευτών, όχι της δικής της κοινοβουλευτικής ομάδας, αλλά της αντιπολίτευσης”

«Εμείς θα είμαστε στη διαδικασία παρόντες και παρούσες, θα αναδείξουμε το γεγονός ότι η ΝΔ είναι απολύτως ανελαστική και «στραγγαλίζει» το κοινοβούλιο και τη διαδικασία», δήλωσε ο βουλευτής Βόρειου Τομέα Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάδης στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM» για τη στάση που πρόκειται να κρατήσει η αξιωματική αντιπολίτευση στο θέμα της εξαίρεσης των κ.κ. Παύλου Πολάκη και Δημήτρη Τζανακόπουλου από τη σύνθεση της Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής προς διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, σχετικά με τη διερεύνηση αδικημάτων που τυχόν έχουν τελεσθεί από τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

«Η Νέα Δημοκρατία αντιλαμβάνεται το Κοινοβούλιο σαν τσιφλίκι της. Θεωρεί με μια αντίληψη ιδιοκτησιακή ότι στο Κοινοβούλιο θα μπορεί να αποκλείει τη συμμετοχή των βουλευτών, όχι της δικής της κοινοβουλευτικής ομάδας, αλλά της αντιπολίτευσης. Είναι αναφαίρετο δικαίωμα του προέδρου της κοινοβουλευτικής ομάδας του κάθε κόμματος να ορίζει τα μέλη της επιτροπής και αν κάπου υπάρχει συνάντηση ή σύγχυση αρμοδιοτήτων σε εκείνη τη συνεδρίαση θα μπορούσε να γίνει μία αντικατάσταση και να συνεχίσει η διαδικασία κανονικά», ανέφερε ο κ. Ζαχαριάδης.

«Τους φαίνεται μια χαρά να πάει να εξετάσει τον κ. Φρουζή ο κ. Πλεύρης, που ήταν συνήγορος του κ. Γεωργιάδη την προηγούμενη περίοδο που δεν ήταν βουλευτής κι έπινε καφέ με τον κ. Φρουζή στο Hilton, αλλά δε θέλουν τον Παύλο Πολάκη, ο οποίος μπορεί -και κατά τη γνώμη τη δική μου- να έχει λίγο επιθετικό στυλ στην επικοινωνία, αλλά έχει πει τεράστιες αλήθειες τα τελευταία χρόνια και έχει βοηθήσει αποφασιστικά, ώστε να μπορέσει να υπάρξει μια εξυγίανση στον χώρο της υγείας και να διερευνηθούν σκάνδαλα και υποθέσεις, που ταλαιπώρησαν, διασπάθισαν χρήμα, έπαιξαν ρόλο -μεταξύ άλλων παθογενειών- ώστε να χρεοκοπήσει η χώρα και να βυθιστεί η κοινωνία μας», πρόσθεσε.

«Εμείς», τόνισε, «θα αναδείξουμε τις αντιφάσεις, θα είμαστε παρόντες στην επιτροπή, θα θυμίσουμε στον ελληνικό λαό την διαδικασία, η οποία ακολουθήθηκε προκειμένου να φτάσουμε εδώ και θα γυρίσει μπούμερανγκ η διαδικασία στην κοινοβουλευτική πλειοψηφία και στη Νέα Δημοκρατία».

Σημείωσε, δε, ότι «στην αντίληψη του κ. Μητσοτάκη ότι «τα ελέγχω όλα και τα πηγαίνω όλα και θα γίνονται όπως επιθυμώ εγώ», δυστυχώς υποτάχθηκε και ο πρόεδρος της Βουλής ο κ. Τασούλας», ενώ «εμείς τον ψηφίσαμε, όχι για να είναι πρόεδρος της πλειοψηφίας –ξέραμε κι εμείς να ρίξουμε ένα λευκό, τον ψηφίσαμε συνθετικά και συναινετικά, για να είναι πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων», όμως, «οι αποφάσεις την τελευταία εβδομάδα μας στενοχωρούν και μας απογοητεύουν –για να το πω πολύ ευγενικά και ήπια».

Κληθείς να σχολιάσει τις αντιδράσεις τοπικών κοινωνιών στην προοπτική μεταφοράς προσφύγων και μεταναστών στην ενδοχώρα ο κ. Ζαχαριάδης ανέφερε: «Είναι η σπορά που έριξε η Νέα Δημοκρατία ως αξιωματική αντιπολίτευση. Αυτός ο ρατσισμός, το μίσος, τα ψέματα, η στρεβλή ανάλυση για τις δυσκολίες που αντιμετώπιζε η τότε κυβέρνηση αναφορικά με το προσφυγικό, τώρα έρχεται αντιμέτωπη η ΝΔ με τις δικές της επιλογές και δυστυχώς για πολύ κακή τους τύχη έχουν κερδίσει και την κεντρική διοίκηση και την αυτοδιοίκηση στον πρώτο και στον δεύτερο βαθμό, άρα δεν υπάρχει καμία απολύτως δικαιολογία. Τα κάνανε τρισχειρότερα μέσα σε 120 μέρες. Γιατί είναι εμμονικοί, γιατί είναι ιδεοληπτικοί, γιατί μετακίνησαν ικανούς ανθρώπους που διαχειρίζονταν το πρόβλημα, για να βάλουν δικούς τους και βεβαίως γιατί αντιμετωπίζουν ένα πάρα- πάρα πολύ δύσκολο και πάρα πολύ σοβαρό πρόβλημα […] Καλά θα κάνουν να κάνουν μία μεγάλη πολιτική στροφή, όπως κάνανε στο Μακεδονικό, να παραδεχθούν το αδιέξοδο της προηγούμενης τοποθέτησής τους κι εδώ είμαστε να συζητήσουμε μαζί την επόμενη μέρα».

Σε ό,τι αφορά την πορεία ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Ζαχαριάδης επισήμανε ότι «εμείς δεν κάνουμε καταστροφολογική αντιπολίτευση, εμείς θέλουμε η χώρα να πάει καλύτερα», ενώ «σιγά σιγά όσο απομακρύνεται η δική μας διακυβέρνηση όλο και περισσότεροι, όλο και περισσότερες, συνειδητοποιούν ότι εμείς παρά τα ομολογημένα λάθη μας, τις αδυναμίες μας και τις αστοχίες μας κάναμε μία πολιτική, που είχε θετικό πρόσημο για την πατρίδα σε μία σειρά πεδία».