Facebooktwitter

Απλά φανταστείτε το: Να έβγαινε ένας πολιτευτής και να έλεγε μου έταξε ο Αλέξης Τσίπρας εάν γυρίσω στον ΣΥΡΙΖΑ να με διορίσει διοικητή νοσοκομείου, να έβγαινε ο Ζαχαριάδης και να έλεγε γελώντας «μα ποιους θα διορίσουμε, τους ξένους;», να προωθούσε ο ΣΥΡΙΖΑ Πρόεδρο της Δημοκρατίας «μειοψηφίας», να καταψηφίζονταν αναθεώρηση άρθρου του Συντάγματος, ώστε να απαγορεύονταν οι διακρίσεις με βάση τον σεξουαλικό προσανατολισμό, την ταυτότητα και το φύλο.

Τώρα προσαρμόστε το στην σημερινή πραγματικότητα με τους κομματικούς διορισμούς αρίστων από τη Νέα Δημοκρατία παντού, με την προστασία που παρέχει σε υπουργούς από πιθανά αδικήματα (Novartis κ.λπ.) με την πρόβλεψη για εκλογή προέδρου με απλή πλειοψηφία (επομένως τοποθετώ ΠτΔ όποιον γουστάρω), με την επιχείρηση «νόμος και τάξη» στα κεφάλια τυχαίων περαστικών, με πλείστα όσα ανάλογα παραδείγματα.

Η σύγκριση απλά θα έχει ένα συμπέρασμα:

Στην πρώτη περίπτωση (κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ) θα είχαμε έναν καταιγισμό δημοσιευμάτων για «κατάργηση της δημοκρατίας από τους Μαδουραίους», για «κομματικούς εγκάθετους χωρίς προσόντα» κ.λπ.

Στη δεύτερη περίπτωση τα συστημικά ΜΜΕ ασχολούνται με δημοσκόπηση από την οποία προκύπτει ότι το 95,6% των δημάρχων απορρίπτουν την απλή αναλογική, ενώ ο δήμαρχος Αθηναίων επιβλέπει προσωπικά την αφαίρεση τσιχλών από τις πλάκες στο Σύνταγμα…

Ράβδος εν γωνία, άρα βρέχει

Η πραγματικότητα που βιώνουμε όλοι (πλην των ΜΜΕ που δεν τα βλέπουν) είναι ότι την ίδια στιγμή συμβαίνουν πολλά:

* Οι Financial Times σε εκτενές ρεπορτάζ τους κατηγορούν την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας για τις αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα ότι «κάνει βήματα πίσω στην καταπολέμηση της διαφθοράς και το ξέπλυμα μαύρου χρήματος» τονίζοντας πως «κερδισμένοι από την κίνηση αυτή είναι εφοπλιστές, επιχειρηματίες και πρώην τραπεζίτες που ελέγχονται για απιστία και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα». Η απάντηση ήρθε από την κυρία Βούλτεψη, η οποία κατηγορεί την εφημερίδα ότι είναι κομματικό όργανο του ΣΥΡΙΖΑ, κάτι σαν ΑΥΓΗ εξωτερικού…

* Η Ενωση Εισαγγελέων Ελλάδας, στις 15/11 με ανακοίνωσή της επισημαίνει τον κίνδυνο ατιμωρησίας αλλά και διεθνούς έκθεσης της Χώρας ως αναποτελεσματική στη δίωξη σοβαρότατων εγκλημάτων και ιδίως της διαφθοράς και του ξεπλύματος μαύρου χρήματος, τη στιγμή που ο κ. Μητσοτάκης επιστρέφει με νόμο σε κατηγορούμενους για κακουργήματα, περισσότερα από 1 δισεκατομμύριο ευρώ δεσμευμένα χρήματα.

* Επιπλέον προχωρούν σε νομοθετική ρύθμιση που δίνει ασυλία στα τραπεζικά στελέχη για εγκληματικές δραστηριότητες και δε δέχονται την ερμηνευτική δήλωση που είχε  βάλει στο άρθρο 86 του Συντάγματος στη συνταγματική αναθεώρηση ο ΣΥΡΙΖΑ, που λέει το πολύ απλό: ότι η δωροδοκία πολιτικών δεν εμπίπτει στα καθήκοντα των υπουργών, δεν είναι στα καθήκοντα του υπουργού να χρηματίζεται και επομένως δεν μπορεί να υπάρχει παραγραφή για δωροδοκία.

Στην πρώτη αναθεωρητική Βουλή, ο ΣΥΡΙΖΑ πρότεινε να προστεθεί ερμηνευτική δήλωση που να διευκρινίζει ότι στα υπουργικά αδικήματα δεν περιλαμβάνονται όσα τελέστηκαν απλώς επ ευκαιρία της άσκησης υπουργικών καθηκόντων. Κι ότι αυτάεπομένως, ιδίως πράξεις δωροδοκίαςδιώκονται από τη Δικαιοσύνη, όχι από τη Βουλή. Ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί ότι αυτό προκύπτει ήδη ερμηνευτικά από την ισχύουσα ρύθμιση.

Είναι όμως σημαντικό να διευκρινιστεί, για να αποκλείσουμε δια παντός αντίθετες ερμηνευτικές κατασκευές και να κλείσουμε «παραθυράκια», που μπορεί να σκεφτούν να ανοίξουν κάποιοι.

Και, κυρίως, για να διασφαλίσουμε ότι δεν θα οδηγηθούν στην ατιμωρησία και την παραγραφή (όπως στην υπόθεση SIEMENS…) τετελεσμένες ήδη πράξεις δωροδοκίας.

Το καλύτερο όλων είναι με την υπόθεση Novartis, που ενώ οι πωλήσεις της εταιρείας ακολουθούν πτωτική πορεία από το 2015 μέχρι και το 2018 και σύμφωνα με τους δημοσιευμένους ισολογισμούς της εταιρείας στην Ελλάδα οι πωλήσεις της το 2014 ήταν 338 εκατομμύρια ευρώ και το 2018 ήταν 311 εκατομμύρια ευρώ, δηλαδή μειωμένες κατά 27 εκατομμύρια με την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, τα φιλοκυβερνητικά μέσα με αφορμή την κατάθεση Φρουζή στην Προανακριτική παραπληροφορούν, ισχυριζόμενα ότι επί ΣΥΡΙΖΑ υπήρξε «εκτόξευση» των πωλήσεων της εταιρείας.

Ο  Αλέξης Τσίπρας με ερώτηση του προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη έθεσε τα παραπάνω αλλά όπως ήταν λογικό (λόγω του αγώνα του Στέφανου Τσιτσιπά στο Λονδίνο) ο πρωθυπουργός δεν μπορούσε να πάει στη Bουλή να απαντήσει.

Οταν βρήκε λοιπόν το χρόνο και έγινε η συζήτηση στη βουλή η απάντηση ήταν «όλο για αυτά μου λέτε, για τον αντικαπνιστικό νόμο δε λέτε τίποτα κ.Τσίπρα».

Με τον προϋπολογισμό του 2020 καταρρέει και το προεκλογικό ψέμα της δήθεν στήριξης των χαμηλών και μεσαίων εισοδημάτων.

Ο πρωτοφανής εμπαιγμός τους από τη ΝΔ γίνεται ακόμη πιο εμφατικός, εάν λάβουμε υπ’ όψη ότι οι πολυδιαφημισμένες «σημαντικές ελαφρύνσεις» έμειναν μόνο υποσχέσεις για τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους, προκειμένου να εξασφαλιστούν σημαντικές ελαφρύνσεις στα υψηλά εισοδήματα και τις μεγάλες επιχειρήσεις.

Ενώ με το νέο ασφαλιστικό, τις αυξήσεις της ΔΕΗ αλλά και την επιβάρυνση για όσους δεν καταφέρουν να συγκεντρώσουν 30% ηλεκτρονικές αποδείξεις δεν θα υπάρξει στο τέλος καμία φοροελάφρυνση ούτε για τους ελεύθερους επαγγελματίες.

Στον αντίποδα έχουμε το δόγμα και ας το λέει γλυκά «το ξύλο είναι στοιχείο αναγκαστικότητας», της εμφανούς προσπάθειας να αποδείξει η κυβέρνηση πως τα πανεπιστήμια είναι εστίες διαφθοράς και ανομίας, μέχρι όπλα του συριακού στρατού βρεθήκανε στα υπόγεια της ΑΣΟΟΕ, κυρίως όμως είναι η λογική πως κανονικότητα είναι το «Πατρίς Θρησκεία Οικογένεια» και η επιστροφή στους νόμους περί «τεντυμποΐσμού».

Οσο τα πράγματα στην οικονομία δε θα πηγαίνουν καλά για την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίαςτόσο θα παίζεται από τα MME η «κάθαρση» των Εξαρχείων και η λογική της αστυνομοκρατίας.

Οσο ο κόσμος θα αναρωτιέται αφού για 1.000 σταυρούς διόρισαν τον 80χρονο διοικητή νοσοκομείου, φαντάσου τι έχει τάξει στους μεγάλους, η κυβέρνηση θα στέλνει την αστυνομία στα σινεμά, στα πανεπιστήμια, στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Μόνο που στην Ελλάδα ο θυμόσοφος λαός λέει «κάθε θαύμα τρείς ημέρες, το μεγάλο τέσσερις»…

* Ο Γιώργος Μπαλάφας είναι μέλος της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ και Περιφερειακός Σύμβουλος Αττικής

 

Πηγή: http://inthecity.gr/