Facebooktwitter

Απαγορεύεται η μετακίνηση σε όλους από σήμερα προς άλλους προορισμούς, πλην μόνιμων κατοίκων με βάση το Ε1 – Δυο νέα θύματα του κορωνοϊού στην Ελλάδα σήμερα, Τετάρτη, 83 τα θύματα συνολικά – 84 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι – Κινητοποιήσεις την Τρίτη γιατρών και υγειονομικών στα νοσοκομεία – Όλες οι ειδήσεις για την εξέλιξη της επιδημίας εντός Ελλάδας σε liveblog

Τα νέα κρούσματα που καταγράφηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο είναι 52 και το σύνολο των κρουσμάτων στη χώρα μας ανέρχεται πλέον στα 1884, ανακοίνωσε σήμερα, Τετάρτη, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, Σωτήρης Τσιόδρας. Τα θύματα ανέρχονται πλέον σε 83, καθώς καταγράφηκαν δύο ακόμα θάνατοι.

Ολικό μπλόκο στις μετακινήσεις

Ολικό «μπλόκο» στις μετακινήσεις ισχύει από αυτή τη στιγμή, 6 μ.μ. της Τετάρτης, όπως ανακοίνωσε ο Ν. Χαρδαλιάς. Σε Εθνικές Οδούς, λιμάνια, αεροδρόμια, ΚΤΕΛ θα επιτρέπεται μετακινηση μόνο μόνιμων κατοίκων, με απόδειξη τη φορολογική δήλωση Ε1. Αλλιώς, θα επιβάλεται πρόστιμο, αφαίρεση πινακίδων στα οχήματα, και επιστροφή του παραβάτη στον τόπο μόνιμης κατοικίας.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε κατά τη σημερινή ενημέρωση για τον κορονοϊό ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, από τις 6 σήμερα το απόγευμα στα διόδια σε όλη την επικράτεια και σε όλες τις διαδρομές που αφορούν σε εθνικές οδούς και στους παράδρομους σε εθνικούς περιφερειακούς δρόμους και σε συνδετήριους δρόμους από και προς τα αστικά κέντρα, η Ελληνική Αστυνομία καθιστά σημεία ελέγχου των μετακινήσεων όλων των ιδιωτικής χρήσεως οχημάτων, αλλά και κάθε οχήματος σε 24ωρη βάση. Αντίστοιχα το Λιμενικό Σώμα έχει πάρει ήδη εντολή και προχωρά σε αντίστοιχους ελέγχους σε όλους τους πορθμειακούς σταθμούς.

Όσον αφορά στα αεροδρόμια, στα λιμάνια, σε σιδηροδρομικούς σταθμούς και στα ΚΤΕΛ θα επιτρέπεται μόνο η μετακίνηση των μονίμων κατοίκων προς τη φερόμενη βάση της Ε1 δήλωση της μόνιμης κατοικίας και χωρίς δυνατότητα επιστροφής μέχρι τη λήξη των γενικών μέτρων. Εξαιρούνται, είπε, τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμαάτων Ασφαλείας καθώς και το νοσηλευτικό προσωπικό, το προσωπικό της γενικής γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και το τεχνικό προσωπικό κρίσιμων υποδομών του κράτους.

Ανέφερε ακόμα ότι στις περιπτώσεις που θα διαπιστωθεί άσκοπη μετακίνηση, εκτός του νομού κατοικίας, το πρόστιμο θα διπλασιάζεται στα 300 ευρώ, θα αφαιρούνται οι πινακίδες και το όχημα θα επιστρέφει από εκεί όπου ξεκίνησε.

Σε ό,τι αφορά το Άγιο Φως, είπε ότι δεν μπορούμε να επιτρέψουμε τη μεταφορά του κατ΄οίκον.

Οι κινητοποιήσεις της Τρίτης

Υπενθυμίζεται ότι χθες, Τρίτη 7/4, δημιουργήθηκε  ένταση στον Ευαγγελισμό όταν η αστυνομία μπήκε μέσα στο νοσοκομείο κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης των εργαζομένων, η οποία έλαβε χώρα στο πλαίσιο της πανελλαδικής ημέρας Δράσης για την Υγεία. Σύμφωνα με το MEGA, μετά από τις αποδοκιμασίες ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, οι αστυνομικές δυνάμεις αποχώρησαν από τον προαύλιο χώρο του Ευαγγελισμού.

(με πανό, μάσκες και πλακάτ η παρέμβαση των εργαζομένων και στο «Σωτηρία», όπως και σε πολλά δημόσια νοσοκομεία της χώρας)

Aλ. Τσίπρας: Χθες ήταν «οι ήρωες με τις λευκές και τις πράσινες μπλούζες», σήμερα ενοχλούν την κυβέρνηση

«Οι άνθρωποι που με αυταπάρνηση και αυτοθυσία έχουν σηκώσει στην πλάτη τους όλη την Ελλάδα εν μέσω πανδημίας αξίζουν καλύτερης αντιμετώπισης», τονίζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την προσπάθεια της αστυνομίας να διαλύσει τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον «Ευαγγελισμό», αλλά και τις αποφάσεις διοικητών νοσοκομείων που απαγορεύουν δηλώσεις υγειονομικών στα ΜΜΕ.