Facebooktwitter

Οι αποφάσεις στο πλαίσιο του συμβιβασμού μεταξύ της Novartis και των ΗΠΑ «δεν αφορούν πολιτικά πρόσωπα» συνεχίζει να υποστηρίζει πεισματικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Τι ανέφερε σχετικά με το νομοθετικό έργο του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για τις συναθροίσεις που έχει ήδη δρομολογηθεί

Οι αποφάσεις στο πλαίσιο του συμβιβασμού μεταξύ της Novartis και των ΗΠΑ δεν αφορούν πολιτικά πρόσωπα συνεχίζει να υποστηρίζει πεισματικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Βέβαια, ο κ. Πέτσας, μόνο «χαμένος»… στην μετάφραση δεν φαίνεται να είναι, καθώς η κυβερνητική επιχείρηση διαμόρφωσης μιας μιντιακής «πραγματικότητας» όπου το σκάνδαλο Novartis δεν υπάρχει, ή καλύτερα, εμφανίζεται να αφορά μόνο κάποιους «κακούς» γιατρούς και διοικητικούς που δρούσαν κατά μόνας, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Η αμήχανη θέση στην οποία βρίσκεται η κυβέρνηση μαρτυράται περισσότερο από το γεγονός πως η επικοινωνιακή γραμμή φαίνεται στην αρχή της νέας εβδομάδας να έχει μείνει «στάσιμη» γύρω από το μάλλον ανεκδοτολογικού ενδιαφέροντος, σενάριο του «παρακράτους ΣΥΡΙΖΑ».

Συγκεκριμένα, σε ό,τι αφορά τις αποκαλύψεις για «παρακρατικές μεθοδεύσεις επί ΣΥΡΙΖΑ», ο Στ. Πέτσας σχολίασε πως «εγείρονται μείζονος σημασίας ζητήματα που αφορούν τον σεβασμό των θεσμών και τη διάκριση των εξουσιών στον τόπο μας. Η κυβέρνηση δεν παρεμβαίνει στο έργο της Προανακριτικής Επιτροπής της Βουλής, αλλά ζητά πολιτικές απαντήσεις από τον τότε πρωθυπουργό κ. Τσίπρα. Το θέατρο του παραλόγου που έστησε με τον κ. Παππά στα κομματικά όργανα του ΣΥΡΙΖΑ, όχι μόνο δεν πείθει, αλλά προκαλεί τους πολίτες. Σε ό,τι αφορά την προτροπή του κ. Τσίπρα να διευρυνθεί το κατηγορητήριο της Προανακριτικής Επιτροπής της Βουλής για να συμπεριλάβει και τον ίδιο, ας αφήσει στην άκρη τους παλληκαρισμούς. Η σιωπή του διευρύνει το «πολιτικό κατηγορητήριο» στις συνειδήσεις των πολιτών(!)».

Μετά την απόφαση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς των Η.Π.Α. για την υπόθεση Novartis, πάντα κατά τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, «γίνεται προφανές» ότι «αναδεικνύονται» δύο μείζονος σημασίας ζητήματα: «Πρώτον, αποδεικνύεται έμπρακτα ότι η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν ενδιαφέρθηκε για το πραγματικό σκάνδαλο, δεν προχώρησε στην τεκμηρίωσή του και δεν έκανε τίποτα για την αποζημίωση του Δημοσίου. Αντίθετα, αναλώθηκε σε μια επαίσχυντη προσπάθεια σπίλωσης πολιτικών της αντιπάλων, χωρίς κανένα στοιχείο.
Δεύτερον, δικαιώνεται πλήρως ο Κυριάκος Μητσοτάκης που -από το 2018 μιλώντας στη Βουλή – υπογράμμιζε την ύπαρξη σκανδάλου και κατήγγελλε την τότε Κυβέρνηση ότι σκόπιμα στρέφεται σε λάθος κατεύθυνση και αδρανεί ως προς το πραγματικό σκάνδαλο».

Ειδική ήταν η αναφορά του κυβερνητικού εκπροσώπου στο νομοσχέδιο που ετοιμάζει η κυβέρνηση για την περιστολή του δικαιώματος στις διαδηλώσεις. Σχετικά με το νομοθετικό έργο του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για τις συναθροίσεις που έχει ήδη δρομολογηθεί, ο Στ. Πέτσας αφού γνωστοποίησε πως σήμερα κατατίθεται στη Βουλή, σχολίασε: «Το σχέδιο νόμου καλύπτει ένα υπαρκτό κενό στην προστασία των ατομικών και κοινωνικών ελευθεριών που προβλέπει το Σύνταγμα και επιχειρεί να διαμορφώσει ένα σύγχρονο νομικό πλαίσιο για την άσκηση του δικαιώματος του συνέρχεσθαι και ειδικότερα τη διενέργεια δημοσίων συναθροίσεων. Κατοχυρώνεται έτσι το δικαίωμα όσων επιθυμούν να εκφράσουν τη διαμαρτυρία τους, χωρίς όμως να καταπατώνται τα δικαιώματα των πολλών.