Facebooktwitter

πηγή: Η Αυγή

Απόλυτη στήριξη στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη για τις προκλητικές δηλώσεις σε βάρος των γιατρών παρείχε ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης.

 

Το ζήτημα έθεσε στην επιτροπή δημόσιας διοίκησης της Βουλής ο τομεάρχης εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης, ο οποίος χαρακτήρισε απαράδεκτο να επιρρίπτονται ευθύνες στους γιατρούς για τους θανάτους ασθενών με κορωνοϊό εκτός ΜΕΘ.

«Τις αποφάσεις για το ποιος μπαίνει στις ΜΕΘ τις παίρνουν οι γιατροί. Είναι αυτονόητο αυτό που είπε. Έχετε άλλη άποψη; Να τις παίρνει κάποιος άλλος; Τις παίρνουν οι γιατροί» ανέφερε ο Μάκης Βορίδης.

Ο Κώστας Ζαχαριάδης ρώτησε τον υπουργό Εσωτερικών αν ανήκουν στο ΣΥΡΙΖΑ  οι νοσοκομειακοί γιατροί της Θεσσαλονίκης που έβγαλαν σκληρή ανακοίνωση κατά του Κοντοζαμανη για το θέμα και απάντησε εκτός μικροφώνου «ναι».

Όπως αποδεικνύεται δεν είναι τυχαία η εδώ και τρεις ημέρες σιωπή του Κυριάκου Μητσοτάκη για τις απαράδεκτες δηλώσεις του Βασίλη Κοντοζαμάνη, καθώς αποτελεί κεντρική πολιτική γραμμή. Η κυβέρνηση προκειμένου να κρύψει τις ευθύνες της για τις τεράστιες ελλείψεις στα νοσοκομεία, δε διστάζει να εξαπολύσει επίθεση στους υγειονομικούς.

Κώστας Ζαχαριάδης: Ο Μάκης Βορίδης σε ρόλο Ιανού

Τον Ιανό, τον διπρόσωπο θεό των Ρωμαίων θύμισε η παρθενική εμφάνιση του νέου Υπουργού Εσωτερικών Μ. Βορίδη στη Βουλή. Ειδικότερα, κατά τη δεύτερη ανάγνωση του νομοσχεδίου για το σύστημα προσλήψεων στο δημόσιο, στην αρμόδια επιτροπή, ο κ. Βορίδης δήλωσε ότι αποδέχεται σχεδόν το σύνολο των παρατηρήσεων και προτάσεων που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία. Ειδικότερα δεσμεύτηκε ότι:

 Οι διαδικασίες των συνεντεύξεων -όπου προβλέπονται – θα είναι δομημένες.
 Θα προσμετράται και η εργασιακή εμπειρία των υποψηφίων προς διορισμό.
 Θα μοριοδοτούνται και οι ξένες γλώσσες.
 Θα μοριοδοτούνται μόνο τα συναφή διδακτορικά για κάθε προκηρυσσόμενη θέση.
Μετά και τις αρχικές υπαναχωρήσεις του κ. Θεοδωρικάκου στο θέμα των ποσοστώσεων  των ειδικών κοινωνικών ομάδων και στο αρχικό σενάριο διενέργειας γενικευμένων  ψυχοτεχνικών δοκιμασιών, αναδείχτηκαν πλήρως η ελλιπής προετοιμασία και η προχειρότητα της κυβέρνησης.

Κατέστη πλέον εμφανές και στους πιο δύσπιστους αυτό που υποστήριζε ο ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία από την πρώτη στιγμή: Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο δεν συνιστά καμία καινοτομία. Στην ουσία πρόκειται για μία fake μεταρρύθμιση καθώς,  σχεδόν όλες οι υποτιθέμενες καινοτομίες του αποτελούν ήδη θεσπισμένες διατάξεις και εφαρμοζόμενες πολιτικές, ενώ οι ελάχιστες νέες προσθήκες ήταν κατά βάση πρόχειρες  και ανεφάρμοστες.

Από την άλλη πλευρά βέβαια, ο κ. Βορίδης υπερασπίστηκε πλήρως την πολιτική της κυβέρνησης στη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης, υπερασπίστηκε πλήρως τις διαρκείς παρακάμψεις του ΑΣΕΠ από την κυβέρνηση της ΝΔ, υπερασπίστηκε πλήρως τους διορισμούς των γαλάζιων κομματαρχών στα νοσοκομεία και τους άλλους φορείς του δημοσίου. Δεν θα μπορούσε άλλωστε να πράξει διαφορετικά. «Ποιους θέλετε να προσλάβουμε τους ξένους;» είχε δηλώσει πρόσφατα σε μια κρίση ειλικρίνειας, για τους κομματικούς διορισμούς της κυβέρνησης.

Η σημερινή εμφάνιση του κ. Βορίδη στη Βουλή αποτελεί την πλέον  αντιπροσωπευτική εικόνα της κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη. Πίσω από ένα επιμελώς κατασκευασμένο ψεύτικο προφίλ συναίνεσης, μετριοπάθειας και μεταρρυθμιστικής διάθεσης, η κυβέρνηση προσπαθεί να κρύψει  το αληθινό πρόσωπό της. Αυτό, που είναι συνώνυμο του παλαιοκομματισμού, των πελατειακών σχέσεων, του αυταρχισμού και της αδιαφάνειας.  Η κυβέρνηση του  δήθεν μεταρρυθμιστή κ. Μητσοτάκη, επιχειρεί με κάθε τρόπο, την επαναφορά των χειρότερων  πρακτικών του παρελθόντος, που χρεοκόπησαν τη χώρα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ με υψηλό αίσθημα ευθύνης απέναντι στους θεσμούς και την κοινωνία, θα διεκδικήσει και κατά τη συζήτηση στην ολομέλεια, την περαιτέρω βελτίωση των ρυθμίσεων του νομοσχεδίου. Παρά ταύτα δεν τρέφουμε ψευδαισθήσεις. Όσοι νόμοι και να ψηφιστούν, αυτή η κυβέρνηση δεν θα επιτρέψει ποτέ τη δημιουργία συνθηκών αξιοκρατίας και διαφάνειας στη λειτουργία του δημόσιου  τομέα.