Facebooktwitter

Σημασία έχει ότι ο Μητσοτάκης προσπαθεί να θωρακιστεί από την ακροδεξιά πριμοδοτώντας την ακροδεξιά. Βορίδης, Αδωνις και Πλεύρης , η «αγία Τριάδα» του Καρατζαφέρη κατέχουν πλέον κρίσιμα υπουργεία.. Η ακροδεξιά μετάλλαξη της ΝΔ έχει ολοκληρωθεί πλήρως στα χέρια του Μητσοτάκη.

Ο ακροδεξιός Πλεύρης υπουργός Υγείας. Καμία σχέση ο συγκεκριμένος με τον τομέα της υγείας. Η μόνη σχέση του του ακροδεξιού κυρίου είναι οι τακτικισμοί του Μητστοτάκη που με την συγκεκριμένη κίνηση επιδιώκει  να κερδοσκοπήσει σε όσους αρνητές του  εμβολίου κινούνται σε ακροδεξιά κατεύθυνση.  Την ίδια στιγμή που η πανδημία φουντώνει οδηγεί στη παραίτηση υγειονομικούς και αποψιλώνει τα νοσοκομεία ετοιμάζοντας το έδαφος γιατους ιδιώτες. Η τοποθέτηση Πλεύρη ήταν άλλη μία κίνηση επικοινωνιακού χαρακτήρα. Θα αποτύχει όπως και το Βατερλώ που έπαθε με τον Αποστολάκη.

Σημασία έχει ότι ο Μητσοτάκης προσπαθεί να θωρακιστεί από την ακροδεξιά πριμοδοτώντας την ….ακροδεξιά. Βορίδης, Αδωνις και Πλεύρης , η “αγία Τριάδα” του Καρατζαφέρη κατέχουν πλέον κρίσιμα υπουργεία. Η ακροδεξιά μετάλλαξη της ΝΔ έχει ολοκληρωθεί πλήρως στα χέρια του Μητσοτάκη. Παράλληλα η προσπάθεια διείσδυσης στη κεντροαριστερά έχει αποτύχει όπως έδειξε η περίπτωση Χρυσοχοίδη  όπως και αυτή του διεμβολισμού του προοδευτικού χώρου μετά το φιάσκο με τον ανασχηματισμό και τη πόρτα που έφαγε από τον Αποστολάκη. Η μόνη του ελπίδα είναι να κερδίσει ο Λοβερδος τις εκλογές στο ΚΙΝ.ΑΛ. ώστε να αποκτήσει ένα

Σε κάθε περίπτωση το μίγμα ακροδεξιάς και θατσερισμού οδηγεί ήδη σε πρωτοφανή πτώση τον Μωυσή. Κάθε κίνηση επικοινωνιακού ή άλλου χαρακτήρα είτε μετατρέπεται σε Βατερλώ του όπως έδειξε η περίπτωση Αποστολάκη είτε οδηγεί σε μεγαλύτερη απόγνωση μικρομεσαίους και εργαζόμενους. Τα πολύ πρόσφατα παραδείγματα με την άυξηση της ΔΕΗ κατά 50% ή με την πολυδιαφημισμένη μεταρρύθμιση της επικουρικής ασφάλισης σε όφελος ιδιωτικών εταιριών, δείχνουν πως η πολιτική Μητσοτάκη θα συντρίψει τους πολλούς σε όφελος των λίγων και εκλεκτών.  Ομως δεν είναι μόνο η ΔΕΗ και το επικουρικό. Οι εφιάλτες του Μητσοτάκη συσωρεύονται και έχουν να κάνουν πως θα αντιμετωπίσει τη λαική οργή. Επενδύει στους Μαρινάκηδες για να κρύψει ότι κυβερνά για τους κολεγιάρχες που περιμένουν δεκάδες χιλιάδες νέους που αποκλείστηκαν από τα ΑΕΙ ελέω Κεραμέως,   για τις εταιρίες που θα επενδύσουν στα καμμένα ελέω Χατζιδάκη,  για τους τραπεζίτες που ετοιμάζονται να πάρουν τα σπίτια μικρομεσαίων και εργαζομένων  ελέω πτωχευτικού κώδικα, για την μεγάλη εργοδοσία που με απαίτησή της καταργήθηκε το οκτάωρο και οι συλλογικές διαπραγματεύσεις, για τους βαρονους των μέσων ενημέρωσης που με το αζημίωτο και τις λίστες Πέτσα τον αγιογραφούν κρύβοντας παράλληλα τα αίσχη της κυβέρνησης των “αρίστων”.

Η μετατόπιση της μεταλλαγμένης ΝΔ στο ακροδεξιό φάσμα του πολιτικού συστήματος είναι πλέον φανερή και στους πλέον αδαείς με την πολιτική πολίτες. Αυτή ακριβώς η μετατόπιση αφήνει ένα κενό στο κοινωνικό κέντρο. Αφορά  πολίτες που δεν είναι αριστεροί ή με την στενή έννοια προοδευτικοί αλλά πολίτες δημοκρατικοί που απεχθάνονται την ακροδεξιά ρητορική και πρακτική στην οποία επιδίδεται η κυβέρνηση του Μητσοτάκη. Αυτή ακριβώς η μετατόπιση της μεταλλαγμένης ΝΔ δημιουργεί έδαφος στις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να παρέμβουν στην κοινωνία. Είναι η ώρα του γενναίου ανοίγματος στους δημοκρατικούς πολίτες και όχι η ώρα του αριστερόμετρου.