Facebooktwitter

Μπορεί η ηγεσία της Χρυσής Αυγής να βρίσκεται πλέον στις φυλακές, αλλά η «κληρονομιά» τους είναι δυστυχώς παρούσα και μάλιστα πιο επικίνδυνη από ποτέ.  Βλέπετε αντιεπιστημονικές, ρατσιστικές, ξενοφοβικές, μισαλλόδοξες και σεξιστικές απόψεις δεν εκπέμπονται από δηλωμένους ναζιστές, αλλά από μερίδα «καθώς πρέπει» συντηρητικών πολιτικών, από ιερωμένους, από καθηγητές και ακαδημαϊκούς. Όλοι αυτοί απέκτησαν ρόλο και δημόσιο λόγο όταν «υιοθετήθηκαν» πολιτικά από τη ΝΔ και τα «φίλια» ΜΜΕ την περίοδο των «μακεδονομάχων», αλλά και νωρίτερα. Αναδείχτηκαν σε «ιδεολογικούς ταγούς του έθνους και σήμερα πλέον αυτοί που εξέθρεψαν το «θηρίο» αδυνατούν να το ελέγξουν και γι’ αυτό του απευθύνουν «αυστηρές προειδοποιήσεις»…

Στα συλλαλητήρια των αντιεμβολιαστών κυριαρχεί μερίδα των ιερωμένων και διάφοροι γραφικοί ακροδεξιοί που «έκαναν καριέρα» καταγγέλλοντας τον Τσίπρα και τον Κοτζιά για την συμφωνία των Πρεσπών.

Στην εκστρατεία κατά του μαθήματος σεξουαλικής αγωγής που εισάγεται στα σχολεία, πρωτοστατούν Ορθόδοξα Χριστιανικά Σωματεία των Αθηνών και το Πανελλήνιο Κίνημα «Μαμά Μπαμπάς και Παιδιά»… Στόχος τους «η ανάδειξη, η υπεράσπιση και η προώθηση των αξιών και των ιδανικών της Ελληνορθόδοξης Οικογένειας»…

Στην εκστρατεία κατά των μεταναστών επίσης συμμετέχουν τα ίδια πάνω-κάτω άτομα. Οι δράστες των ρατσιστικών επιθέσεων κατά μεταναστών (στο οροπέδιο Λασιθίου και αλλού) έγινε προσπάθεια να «πέσουν στα μαλακά» και υποβαθμίστηκαν από ΜΜΕ. Η ρατσιστική ανάρτηση του βουλευτή της ΝΔ κ. Κ. Μπογδάνου που στοχοποιούσε πεντάχρονα παιδιά, είναι άλλο ένα «κερασάκι» στην τούρτα.

Στην εκστρατεία κατά των ΛΟΑΤΚΙ πάλι οι ίδιοι. Μόνο που εδώ έχουμε φθάσει στο σημείο ακόμη και ευρωβουλευτές της ΝΔ να μην κρύβονται και να καταψηφίζουν στο ευρωκοινοβούλιο τη διασφάλιση των δικαιωμάτων της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας.

Σε ακραίες σεξιστικές τοποθετήσεις κατά γυναικών, σε υποθέσεις βιασμών και γυναικοκτονιών, έχουν προχωρήσει επίσης πολλοί «επώνυμοι». Ο κατάλογος θα μπορούσε να συνεχιστεί και να συμπεριλάβει πολλά άλλα γεγονότα και πρόσωπα. Πρέπει όμως να σημειώσουμε ότι όλοι αυτοί υπήρξαν ιδεολογικοί σύμμαχοι με υπουργούς της κυβέρνησης Μητσοτάκη, με τους κκ. Βορίδη, Γεωργιάδη και Πλεύρη. Όταν ο κάθε ακροδεξιός βλέπει «τα σπλάχνα του» να προοδεύουν και να αναρριχώνται στα υψηλά δημόσια αξιώματα (ακόμα και αν αυτοί υποχρεώνονται να απαρνηθούν παλαιότερες δηλώσεις και πρακτικές τους) νοιώθει ότι δικαιώνεται και ο ίδιος και οι αντιλήψεις του.

Ο «κεντροδεξιός και φιλελεύθερος» κ. Μητσοτάκης φέρει ακέραιη την ευθύνη για τη νομιμοποίηση της ακροδεξιάς στην ελληνική πολιτική σκηνή. Εμάς λίγο μας ενδιαφέρουν οι γνωστές συμμαχίες που έκανε για να επικρατήσει εσωκομματικά στη ΝΔ (…). Εμάς μας ενδιαφέρει ότι μετατόπισε την συντηρητική παράταξη για καθαρά ψηφοθηρικούς λόγους προς την ακροδεξιά, δίνοντας κατ’ επέκταση λόγο και ρόλο σε όλους αυτούς που είχαν καταδικαστεί στη συνείδηση των Ελλήνων. Εμάς μας ενδιαφέρει που πλέον στη ρητορική και την πρακτική της σημερινής κυβέρνησης κυριαρχεί η κρατική βία, κυριαρχεί ο αυταρχισμός, κυριαρχεί ένα μοντέλο διακυβέρνησης που θυμίζει ΕΡΕ στην κακή της εποχή…

Είναι σαφές ότι πλέον οι συντηρητικοί δημοκρατικοί πολίτες και οι «κεντροαριστεροί» δεν μπορεί να ταυτίζονται με αυτούς που επαναφέρουν τον κοινωνικό διχασμό, που επιτρέπουν την αναβίωση κάθε οπισθοδρομικής και ακροδεξιάς αντίληψης.

Επίσης είναι σαφές ότι πλέον ο πρωθυπουργός-«Μωυσής» είναι πιο απομονωμένος από κάθε άλλη φορά. Στην ουσία μοναδικός πολιτικός του συνομιλητής είναι ο χώρος που εκφράζεται από την «Ελληνική Λύση» του κ. Βελόπουλου και ορισμένοι επίδοξοι ηγέτες… Όλα τα υπόλοιπα κόμματα και βεβαίως όλη η κοινωνία βρίσκεται απέναντι από τις επιλογές του.
Ο κ. Μητσοτάκης πιστεύει ότι καταγγέλλοντας τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία  για οτιδήποτε συμβαίνει στη χώρα που «δεν τυγχάνει της εγκρίσεώς του», θα συνεχίσει να κυριαρχεί πολιτικά. Δυστυχώς όμως η εποχή της παντοδυναμίας της δεξιάς ελέω ΜΜΕ, η εποχή της «ώσμωσής» τους με την ακροδεξιά έχει παρέλθει οριστικά. Οι αλλεπάλληλες εκλογικές νίκες των πολιτικών δυνάμεων της αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας και της οικολογίας στη Βόρεια Ευρώπη, αλλά και η περυσινή νίκη του Τζο Μπάιντεν στις ΗΠΑ, σηματοδοτούν το τέλος της δεξιάς παντοδυναμίας.
Ο κ. Μητσοτάκης «εμετρήθη, εζυγίσθη και ευρέθη ελλιπής»…  Επιπλέον καθημερινά διαπιστώνεται ότι είναι κοινωνικά επικίνδυνος διχάζοντας την κοινωνία και προσπαθώντας να ενεργοποιήσει ακροδεξιά αντανακλαστικά. Σιγά-σιγά λοιπόν να μας αδειάζουν τη γωνιά. Κάποιοι πρέπει να βάλουν ένα τέρμα και στην κοινωνική ακροδεξιά και αυτοί δεν βρίσκονται σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου…