Facebooktwitter

Η ενέργεια του βουλευτή Κωνσταντίνου Μπογδάνου να αναδημοσιεύσει λίστα με τα ονόματα νηπίων από μέσο του οποίου υπήρξε ιδιοκτήτης στο πρόσφατο παρελθόν θα έπρεπε κανονικά να είχε προκαλέσει την άμεση αντίδραση του Πρωθυπουργού. Πρόκειται για μια ενέργεια που σπέρνει μίσος, στοχοποιεί παιδιά, παραβιάζει νόμους και προσωπικά δεδομένα και θυμίζει πρακτικές στοχοποίησης  από ναζί του μεσοπολέμου. Το φαινόμενο δεν είναι καινούριο, η ΝΔ διολισθαίνει σ έναν δρόμο ακροδεξιού λαϊκισμού με σχέδιο και πρόγραμμα από τον κ Μητσοτάκη.

Έναν δρόμο που άνοιξε ο κ Σαμαράς. Ο κ. Μητσοτάκης έγινε αρχηγός της ΝΔ το 2016 με την στήριξη του κ. Σαμαρά και αυτό συνεπάγεται δεσμεύσεις. Αν διαγράψει τον Μπογδάνο θα πρέπει να ξανασκεφτεί και τον Σαμαρά.  «Εχουν γεμίσει τα νηπιαγωγεία με παιδιά μεταναστών και οι Έλληνες δεν μπορούν να μπουν. Αυτό τέρμα», «είναι ορισμένα πράγματα που κι εμένα με ενοχλούν όσο εσάς, αλλά είναι και ορισμένα πράγματα που πρέπει να σταματήσουμε την καραμέλα ότι είναι ρατσισμός»!… έλεγε ο πρώην πρωθυπουργός τον Ιούνιο του 2012.

Αυτοί που όμως είναι πολιτικά αξιοθρήνητοι είναι οι λεγόμενοι προοδευτικοί στην Μητσοτακική αυλή. Ούτε ένας πολιτικός, διανοούμενος ή δημοσιογράφος του «ακραίου κέντρου» δεν βρήκαν να πουν ούτε μια λέξη για τον Μπογδάνο και την κάλυψη που του παρείχε το Μαξίμου… Είναι πράγματι εντυπωσιακό! Ούτε ένας… Θεωρούν ότι αρκεί η δική τους «μεταγραφή» -για κάποιους η τοποθέτησή τους στην κυβέρνηση ή τον κρατικό μηχανισμό- αρκεί για να αλλάξει η Νέα Δημοκρατία. Δεν βλέπουν την εικόνα; Κορυφαίοι υπουργοί Βορίδης, Γεωργιάδης, Πλεύρης, άθικτος ο Μπογδάνος.

Αξιοσημείωτη είναι και η μη αντίδραση των φιλελεύθερων βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας. Παρασκηνιακά οργίζονται και αγωνιούν για την ανοχή στην ακροδεξιά στροφή του κόμματός τους φοβούνται να πάρουν θέση φοβούνται να καταγγείλουν ανθρώπους και πρακτικές που στιγματίζουν το δημοκρατικό πρόσωπο της παράταξης τους. Το μιντιακό σύστημα Μητσοτάκη στέκεται αμείλικτο και απειλητικό απέναντι τους. Ο ρόλος που τους έχει ορίσει αυτό το σύστημα είναι μόνο του χειροκροτητή και του αμίλητου ψηφοφόρου σε ένα Κοινοβούλιο που μόνο «διαχειρίζεται» έτοιμα Νομοσχέδια που πολλές φορές δεν έχουν διαβάσει ούτε οι αρμόδιοι Υπουργοί.

Παρακολουθούν αμήχανοι μια μεγάλη πολιτική και ιδεολογική παράταξη να ρευστοποιείται κάτω από τα πόδια τους και ενώ βρίσκεται στην εξουσία. Αλλά ο κίνδυνος δεν είναι μόνο δυστυχώς γι΄ αυτούς … Είναι πολιτική παράδοση της Νέας Δημοκρατίας τα προβλήματα της να τα καθιστά προβλήματα της χώρας.

Δεν είναι η πρώτη φορά που χτυπάει ο Μπογδάνος…

– Στις 6 Ιανουαρίου, όταν έκανε ανάρτηση με ρατσιστική στοχοποίηση ανήλικων προσφυγόπουλων στο κέντρο της Αθήνας. «Τώρα επιχείρηση εγκατάστασης “ασυνόδευτων ανηλίκων” σε πολυκατοικία στα Σεπόλια. Η κα Ειδική Γραμματέας, το Υπουργείο και ο Δήμος δεν καταλαβαίνουν ότι το διαρκές ξεφόρτωμα πληθυσμών στο υπερβεβαρημένο κέντρο της Αθήνας διαβρώνει πλέον επικίνδυνα την κοινωνική συνοχή και ειρήνη;», έγραφε χαρακτηριστικά, με φωτό πολυκατοικίας και ακάλυπτων προσώπων δυο ανηλίκων προσφυγόπουλων!

-Θυμηθείτε  «έδινε» με ανάρτησή του το όνομα ενός στελέχους του ΚΚΕ σε συμπλοκή με την αστυνομία. Έγραφε: « Ο δράστης της «εντυπωσιακής» επίθεσης στον αστυνομικό το Σάββατο λέγεται Βασίλης Πύρρος του Σ., είναι μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Θήβας στις τελευταίες εκλογές με τη Λαϊκή Συσπείρωση. Αναμένεται η επίσημη αντίδραση του ΚΚΕ», έγραψε χαρακτηριστικά, προκαλώντας θλυελλα αντιδράσεων (το ΚΚΕ τον αποκάλεσε και τον αποκαλεί …χαφιέ!).

– Τον Φεβρουάριο του 2019 που ζητούσε στο διαδίκτυο να χάσει τις εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ για να μπουν τα …τανκς στην ΕΡΤ! «Ψηφίστε σωστά και το΄ χουμε», ήταν το σχόλιό του!

Θυμηθείτε μετά τις δηλώσεις Μπογδάνου για τα τανκς που θα πρέπει να μπουν στην ΕΡΤ η τότε εκπρόσωπος του κόμματος Μαρία Σπυράκη ανακοίνωνε πως ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος δεν θα είναι στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας. Τι άλλαξε; Άλλαξε το σχέδιο Μητσοτάκη. Θέλει και κάθε μέρα που περνάει φτιάχνει εκτός από την Κυβέρνηση και ένα «κόμμα Μητσοτάκη».

Με πρόθυμους από την ανερμάτιστη ιδεολογικά «κεντροαριστερά» που ξέρουν τη δουλειά και έχουν πολιτική αναφορά μόνο στον ίδιο. Που είναι χρήσιμοι για περιορισμένο χρόνο και ειδικές αποστολές.

Με ακροδεξιούς που βρίσκουν άνετο χώρο για δράση και προπαγάνδα έχοντας στο κεφάλι τους την ομπρέλα ενός κατά τεκμήριο νομιμοποιημένου δημοκρατικού κόμματος που είναι και Κυβέρνηση.

Το «σχέδιο» Μητσοτάκη επέκτεινε ο Μπογδάνος … δίνει μάχη χαρακωμάτων ( με τους άλλους ακραίους νέους) για το ποιος θα είναι ο επικεφαλής της alt right του αύριο, στο εσωτερικό ή αν χρειαστεί και εκτός Νέας Δημοκρατίας.

Ο κ. Μητσοτάκης χορεύει βαλς με τους λύκους που απειλούν τη χώρα σε μία στιγμή μεγάλων κρίσεων για την Ελλάδα και μεγάλων προκλήσεων για την Ευρώπη και τον κόσμο.

Όσο λοιπόν πιέζεται  από τα γεγονότα τόσο πιο πολύ θα στρέφεται με αγωνία στην ακροδεξιά και τα αντανακλαστικά της. Όσο πιέζεται από τη μάχη συμφερόντων στην οποία είναι και διαιτητής και παίχτης, τόσο θα εξαρτάται από Μπογδάνους και Πλεύρηδες.

Είναι μέγιστο πολιτικό καθήκον όλων των δημοκρατικών πολιτών να σταματήσουν αυτήν την επικίνδυνη κατηφόρα.

Όσο πιο γρήγορα βρεθούν στην αντιπολίτευση, τόσο μικρότερη ζημιά θα κάνουν. Μετά είναι θέμα των στελεχών της Νέας Δημοκρατίας η πορεία του κόμματός τους.

Πηγή: www.rosa.gr