Facebooktwitter

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο τηλεοπτικό του μήνυμα ανακοίνωσε πως από την επόμενη Δευτέρα οι ανεμβολίαστοι πολίτες δεν θα εισέρχονται σε κλειστούς χώρους, ούτε με επίδειξη τεστ – «Σκόντο» για τις εκκλησίες, οι πιστοί θα μπαίνουν με αρνητικό rapid test – Αναμένεται αμέσως μετά απάντηση από τον Αλ. Τσίπρα

Την αποτυχία της κυβέρνησής του να πείσει τους πολίτες να εμβολιαστούν προσπάθησε να διορθώσει ο Κυρ. Μητσοτάκης, με το αποψινό – ένα ακόμη… – – διάγγελμά του. 

Στο διά ταύτα, αφού μίλησε πάλι για «πανδημία ανεμβολίαστων», ανακοίνωσε πως από την επόμενη Δευτέρα όλοι οι ενήλικες ανεμβολίαστοι πολίτες, πέραν της εστίασης, δεν θα εισέρχονται και σε άλλες κλειστές αίθουσες, ούτε καν με επίδειξη τεστ. Ανέφερε, για παράδειγμα, σινεμά, θέατρα, μουσεία ή γυμναστήρια. «Είναι μία άμεση ενέργεια προστασίας και, ασφαλώς, μία έμμεση προτροπή να εμβολιαστούν», συμπλήρωσε.

Για τις εκκλησίες, ωστόσο, έκανε σκόντο, καθώς θα επιτρέπεται η είσοδος κατά τα ισχύοντα, δηλαδή «οι πιστοί που δεν θα έχουν εμβολιαστεί θα πρέπει να προσκομίζουν αρνητικό εργαστηριακό τεστ». Προανήγγειλε δε και «δειγματοληπτικούς ελέγχους» από την πολιτεία.

Ο Κυρ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε ακόμα:

– Το πιστοποιητικό εισόδου σε κλειστούς χώρους για εμβολιασμένους άνω των 60 ετών παύει να ισχύει επτά μήνες  από την έκδοσή του. Θα δοθεί, δηλαδή, ένας μήνας περιθώριο για τον εμβολιασμό με την 3η δόση μετά την πάροδο του εξαμήνου.

 – Στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα επεκτείνεται το κυλιόμενο ωράριο. Ώστε να αποφεύγεται ο συνωστισμός, ιδίως τις ώρες προσέλευσης και αποχώρησης, αλλά και ο πρόσθετος φόρτος σε συγκεκριμένες ώρες στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Βεβαίως, με ειδικές πρόνοιες για εργαζόμενους με παιδιά στο σχολείο.

–  Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν, ακόμα πιο εντατικά. «Δεν υπάρχουν «κορόιδα» και «έξυπνοι» σε μία εθνική μάχη. Και σε αυτήν πρέπει να μπουν πιο αποφασιστικά όλοι, αναλαμβάνοντας τις ευθύνες τους: το κράτος, η αυτοδιοίκηση, οι επιστημονικοί φορείς αλλά και οι επιμέρους επαγγελματικές ενώσεις», είπε ο Κυρ. Μητσοτάκης.

Κατέληξε, δε, στο διάγγελμά του λέγοντας πως «ενισχύεται κι άλλο το Εθνικό Σύστημα Υγείας.», επχειρώντας να παρουσιάσει ως άμεση απόκριση την καθυστέρηση επιστράτευσης του ιδιωτικού τομέα. Έτσι, είπε ότι «αξιοποιούνται, ήδη, ιδιωτικές Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Και στις περιοχές μεγάλης πίεσης επιτάσσονται και οι υπηρεσίες ιδιωτών γιατρών. Σήμερα, μάλιστα, υπέγραψα και τη σχετική διάταξη. Ενώ γίνονται προσλήψεις στη θέση ανεμβολίαστων υγειονομικών που παραμένουν σε αναστολή».

Παρακολουθήστε το διάγγελμα Μητσοτάκη:

Η είδηση είναι σε εξέλιξη

«Ως εδώ η κοροϊδία!»: Ο Αλ. Τσίπρας ετοιμάζει σκληρή απάντηση στο σημερινό «έκτακτο διάγγελμα» Μητσοτάκη

Ο πρωθυπουργός, για μια ακόμα φορά θα βγει σε ζωντανή σύνδεση να κουνήσει το δάχτυλο στους πολίτες για την έκρηξη της πανδημίας, αποκρύπτοντας τις ευθύνες τους για την ανεξέλεγκτη κατάσταση και την κατάρρευση του ΕΣΥ – «Ως εδώ η κοροϊδία. Αμέσως μετά, θα κάνω δημόσια δήλωση σε όλα τα ΜΜΕ», προαναγγέλλει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης