Facebooktwitter

«Τα 1.000 εκλογικά τμήματα την Κυριακή θα είναι 1.000 ταχυδρομεία που θα στείλουν τον λογαριασμό πίσω στο Μέγαρο Μαξίμου»: Δείτε τη συνέντευξη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία στο Kontra Channel και τους δημοσιογράφους Γιώργο Μελιγκώνη, Νατάσα Γιάμαλη και Βασίλη Σκουρή

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας, παραχώρησε το βράδυ της Πέμπτης συνέντευξη στο Kontra Channel και τους δημοσιογράφους Γιώργο Μελιγκώνη, Νατάσα Γιάμαλη και Βασίλη Σκουρή.

«Την Κυριακή, τα 1.000 εκλογικά τμήματα, για τις εκλογές για πρόεδρο και ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ,  θα είναι 1.000 ταχυδρομεία που θα στείλουν επιστολές: τον λογαριασμό πίσω στο Μέγαρο Μαξίμου», σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας, ενώ στη συνέχεια μεταξύ άλλων τόνισε:

– Από τη ΔΕΘ, τον Σεπτέμβριο του 2021, καταθέσαμε προτάσεις για να υπάρξουν μέτρα ώστε να ανασάνει η ελληνική κοινωνία, την περίοδο που η κυβέρνηση Μητσοτάκη μας διαβεβαίωνε ότι η ακρίβεια είναι ένα παροδικό φαινόμενο. Και έχουμε φτάσει να είμαστε παντού «πρωταθλητές»: Φτάσαμε να έχουμε πληθωρισμό 10,2% ενώ ο μέσος όρος της ευρωζώνης είναι 7,2%. Έχουμε την ακριβότερη τιμή ενέργειας στη χονδρική. Είμαστε πρώτοι σε θανάτους ανά εκατομμύριο πληθυσμού λόγω covid. Είμαστε «πρωταθλητές» παντού.

– Αναγκάστηκε ο κ. Μητσοτάκης στη Βουλή, κάτω από τη δική μου πίεση, -αν δεν υπήρχε ΣΥΡΙΖΑ δεν θα υπήρχε καν συζήτηση- να παραδεχτεί τα υπερκέρδη. Τώρα, όλο αυτό που συμβαίνει είναι μια προσπάθεια της κυβέρνησης – του Μεγάρου Μαξίμου- στέλνοντας διαρκώς ραβασάκια και εντολές στη ΡΑΕ, να μαγειρέψει τα υπερκέρδη για να μην φορολογήσει τους φίλους του.

– Επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, το ετήσιο κόστος για τη διοίκηση της ΔΕΗ ήταν 1,5 εκατ. ευρώ. Σήμερα, με κυβέρνηση ΝΔ, έχει πάει στα 6 εκατ. ευρώ. Πήραν τους «κορυφαίους της αγοράς» για να λεηλατήσουν με κορυφαίο τρόπο τα πορτοφόλια των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων. Και τους επιβραβεύουμε με δημόσιο χρήμα. Θέλω να είμαι απόλυτα σαφής: Στο συνέδριό μας, στα 5+1 σημεία, εξαγγείλαμε ότι μόνο με την εξάλειψη της αισχροκέρδειας μπορούμε να μειώσουμε τα τιμολόγια κατά 50% την επόμενη μέρα.

– Στις 15 Μαΐου επιδιώκουμε να αντιστοιχηθεί ο κομματικός ΣΥΡΙΖΑ με τον κοινωνικό ΣΥΡΙΖΑ. Με τις δυνάμεις που μας στηρίζουν. Ο δικός μας ο πήχης είναι να ξαναγυρίσει η ελπίδα στην ελληνική κοινωνία, να δημιουργηθεί ένα κλίμα πολιτικής αλλαγής, να σταματήσει η κοινωνική λεηλασία, να σταματήσει η διαφθορά και η διαπλοκή.
– Ο δικός μας ο πήχης είναι η νίκη στις εθνικές εκλογές. Και στις 15 Μαΐου θα κάνουμε το πρώτο βήμα. Την Κυριακή όλες και όλοι μπορούν να ψηφίσουν στην κάλπη του προέδρου, ανεξάρτητα αν είναι ήδη εγγεγραμμένοι ή όχι. Όχι για να στηρίξουν τον Τσίπρα, αλλά για να στείλουμε ισχυρό μήνυμα.

Η συνέντευξη όπως μεταδόθηκε:

Και το μήνυμα του Αλ. Τσίπρα ενόψει των εκλογών της 15ης Μαϊου:

«Παράδοση της κυβέρνησης άνευ όρων στους συμμάχους»

Για “παράδοση της κυβέρνησης άνευ όρων στους συμμάχους” έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας στη συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο του Kontra Channel, ενώ απέρριψε τον ισχυρισμό ότι από τη σημερινή συνεδρίαση στη Βουλή βγήκε ότι “πάνω κάτω” κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση βρίσκονται “στην ίδια γραμμή”.

Καταλόγισε και πάλι στην κυβέρνηση ότι έχει το δόγμα του δεδομένου συμμάχου και ότι τα δίνει όλα χωρίς αντάλλαγμα, κάτι που όπως είπε τη δεδομένη στιγμή της πολεμικής σχέσης μεταξύ ΝΑΤΟ και Ρωσίας κοστίζει.

“Αυτό που είπα ότι η Ελλάδα ανανεώνει τις βάσεις επ’ αόριστον και μάλιστα στην Αλεξανδρούπολη που θα παίξει στρατηγικό ρόλο, στέλνει όπλα στην Ουκρανία και την ίδια στιγμή ως επιβράβευση οι ΗΠΑ στέλνουν F16 καινούργια για να πετούν πάνω από τα ελληνικά νησιά, αυτή η εικόνα δεν είναι σχήμα λόγου είναι πραγματικότητα”, τόνισε.

Ο Αλ. Τσίπρας έκανε λόγο για πολιτική που ελλοχεύει κινδύνους για τα εθνικά μας συμφέροντα” και που “απέχει πάρα πολύ από την πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Όπως επισήμανε, η προηγούμενη κυβέρνηση διεκδίκησε αναβάθμιση στις σχέσεις της χώρας με τις ΗΠΑ με ανταλλάγματ” και κυρίως με εγγυήσεις ασφαλείας έναντι της τουρκικής επιθετικότητας.

Η συνέντευξη στο Κontra  από τη σελίδα του Αλέξη Τσίπρα στο facebook: