Facebooktwitter

Αναφορά κατέθεσε  προς τους κ.κ. Υπουργούς Εσωτερικών, Πολιτισμού και Αθλητισμού ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Κώστας Ζαχαριάδης – Τομεάρχης Εσωτερικών σχετικά με τα προβλήματα που θα δημιουργηθούν από την πρόθεση για επέκταση κατά πλάτος του χώρου του χλοοτάπητα του Σταδίου «Ι.Ζηρίνης με σκοπό να επιτευχθούν οι προβλεπόμενες διαστάσεις για τη μελλοντική διεξαγωγή αγώνων ποδοσφαίρου.  Αυτή η πρόθεση σχεδιασμού θα μειωθεί το πλάτος του ταρτάν (ελαστικού τάπητα) και ως εκ τούτου θα μειωθεί και ο αριθμός των διαδρομών που απαιτούνται για την ομαλή λειτουργία των προπονήσεων των τμημάτων στίβου των συλλόγων της περιοχής.

Την Ερώτηση συνυπογράφουν μεταξύ  άλλων όλοι οι Βουλευτές του Βορείου τομέα Αθηνών.

Οι Βουλευτές τονίζουν ότι δεν τίθενται υπόψιν των ιθυνόντων του σχεδίου τα προβλήματα που δημιουργούνται στην περιοχή και στην καθημερινότητα των αθλούμενων, όπως το γεγονός ότι αποτελεί έναν ιστορικό χώρο, όπου καθημερινά δίνουν το παρών μεγάλοι αθλητικοί σύλλογοι.

Δυστυχώς, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου δεν δόθηκαν σαφείς απαντήσεις για την ακύρωση ενός τέτοιου σχεδίου υποβάθμισης των προπονητικών χώρων του στίβου. Θα πρέπει το Δημοτικό Συμβούλιο να λάβει υπόψιν τις διαμαρτυρίες των συλλόγων και των αθλούμενων του Σταδίου.

Την Αναφορά συνυπογράφουν ακόμη  19  βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και ακολουθεί το πλήρες κείμενό της:

 

Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων

ΑΝΑΦΟΡΑ

Προς τους κ.κ. Υπουργούς
Εσωτερικών,
Πολιτισμού και Αθλητισμού

 

Θέμα: Πρόθεση περιορισμού του χώρου του στίβου στο Δημοτικό Στάδιο «Ι. Ζηρίνης» και κατ’ επέκταση αφαίρεση ζωτικού χώρου από τον κλασικό αθλητισμό

Με την παρούσα αναφορά μου, σας κοινοποιώ την από 15/06/2022 Επιστολή Διαμαρτυρίας του Γ.Σ. Κηφισιάς και του Α.Ο. Ολυμπιάδα Κηφισιάς και το από 14/06/2022 Δελτίο Τύπου της δημοτικής παράταξης «Κοινωνία Παρούσα στην Κηφισιά, Ν. Ερυθραία, Εκάλη».

Με τα ως άνω έγγραφα, γίνεται γνωστή η πρόθεση για επέκταση κατά πλάτος του χώρου του χλοοτάπητα του Σταδίου «Ι.Ζηρίνης με σκοπό να επιτευχθούν οι προβλεπόμενες διαστάσεις για τη μελλοντική διεξαγωγή αγώνων ποδοσφαίρου. Εντούτοις, με αυτή την πρόθεση σχεδιασμού θα μειωθεί το πλάτος του ταρτάν (ελαστικού τάπητα) και ως εκ τούτου θα μειωθεί και ο αριθμός των διαδρομών που απαιτούνται για την ομαλή λειτουργία των προπονήσεων των τμημάτων στίβου των συλλόγων της περιοχής.

Ο αθλητικός χώρος αποτελεί ζωτικό κομμάτι της αθλητικής δραστηριότητας, όπου έχουν αναδεχθεί πρωταθλητές, όπως ο Μίλτος Τεντόγλου, ο Δημήτρης Διαμαντάρας, η Αλεξάνδρα Κόμνου, κ.ά.. Συνεπώς, μια τέτοια πρόθεση θα σημάνει το τέλος των αγωνιστικού αθλητισμού στον στίβο στην περιοχή και θα επιφέρει ένα ισχυρό πλήγμα στους αθλητικούς συλλόγους, αλλά σε χιλιάδες παιδιά που αξιοποιούν τον χώρο για την καθημερινή τους άθληση. Μια τέτοια απόφαση θα είναι ενάντια στον ίδιο τον Εσωτερικό Κανονισμό Οργάνωσης και Λειτουργίας του Δημοτικου Σταδίου «Ι. Ζηρίνης» περί της προαγωγής και ανάπτυξης του σωματειακού, του σχολικού και του μαζικού αθλητισμού.

Βάσει των ανωτέρω, δεν τίθενται υπόψιν των ιθυνόντων του σχεδίου τα προβλήματα που δημιουργούνται στην περιοχή και στην καθημερινότητα των αθλούμενων, όπως το γεγονός ότι αποτελεί έναν ιστορικό χώρο, όπου καθημερινά δίνουν το παρών μεγάλοι αθλητικοί σύλλογοι.

Δυστυχώς, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου δεν δόθηκαν σαφείς απαντήσεις για την ακύρωση ενός τέτοιου σχεδίου υποβάθμισης των προπονητικών χώρων του στίβου. Θα πρέπει το Δημοτικό Συμβούλιο να λάβει υπόψιν τις διαμαρτυρίες των συλλόγων και των αθλούμενων του Σταδίου.

Παρακαλούμε για την απάντηση και ενημέρωσή μας επί του εν λόγω θέματος.

Συν: (1) Την από από 15/06/2022 Επιστολή Διαμαρτυρίας του Γ.Σ. Κηφισιάς και του Α.Ο. Ολυμπιάδα Κηφισιάς

(2) το από 14/06/2022 Δελτίο Τύπου της δημοτικής παράταξης «Κοινωνία Παρούσα    στην Κηφισιά, Ν. Ερυθραία, Εκάλη».

 

Ο καταθετών βουλευτής

Κωνσταντίνος Ζαχαριάδης

Κατρούγκαλος Γιώργος

Ξενογιαννακοπούλου Μαριλίζα

Σκουρλέτης Παναγιώτης (Πάνος)

Τσακαλώτος Ευκλείδης

 

Αλεξιάδης Τρύφωνας

Αναγνωστοπούλου Αθανασία (Σία)

Αυλωνίτης Αλέξανδρος – Χρήστος

Γκιόλας Γιάννης

Λάππας Σπυρίδων

Μάλαμα Κυριακή

Μαμουλάκης Χαράλαμπος (Χάρης)

Μάρκου Κωνσταντίνος

Μεϊκόπουλος Αλέξανδρος

Μπάρκας Κωνσταντίνος

Μπουρνούς Γιάννης

Πούλου Παναγιού (Γιώτα)

Χατζηγιαννάκης Μιλτιάδης

Χρηστίδου Ραλλία

Ψυχογιός Γεώργιος