Facebooktwitter

Την πεποίθηση του ότι “η πολιτική αλλαγή έχει ήδη αρχίσει” εξέφρασε ο Αλέξης Τσίπρας στο άνοιγμα της ομιλίας που εκφωνεί αυτήν την ώρα σε συγκέντρωση στην γεμάτη κόσμο κεντρική πλατεία του Περιστερίου, συγκέντρωση την οποία χαρακτήρισε την “πιο αληθινή, πιο αδιάψευστη σφυγμομέτρηση” – Παρακολουθήστε ζωντανά την ομιλία του από το left.gr

 

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τόνισε πως αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο δεν τολμά να προκηρύξει εκλογές ο κος Μητσοτάκης, και για τον οποίο δε θα αντέξει για πολύ: «Γιατί βλέπω στα πρόσωπά σας τη σιγουριά. Βλέπω στα πρόσωπά σας το αύριο. Γιατί είμαστε πολλοί και θα γίνουμε περισσότεροι. Γιατί η πολιτική αλλαγή έχει ήδη αρχίσει. Γιατί όποτε και να στηθούν οι κάλπες ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα είναι πρώτος και με διαφορά».

Ομιλία του Τσίπρα στο Περιστέρι

Παρακολουθήστε ζωντανά την ομιλία του Αλ. Τσίπρα:

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. από το Περιστέρι, τη λαϊκή γειτονιά που τόσο περιφρονητικά έχει προσβάλλει στο παρελθόν ο Μητσοτάκης, στέλνει δυνατό μήνυμα αντίστασης στην κυβέρνηση της Ν.Δ.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αναφέρθηκε στην “υπόσχεση” που έδωσε το βράδυ των εκλογών του 2019, “όταν έκλεινε ένας κύκλος μιας συγκλονιστικής πορείας” με “ένα διόλου ευκαταφρόνητο σχεδόν 32% στην κάλπη”, ότι θα αντιστοιχηθεί “ο εκλογικός με τον κοινωνικό ΣΥΡΙΖΑ”, προκειμένου να φτιαχτεί “ένα μεγάλο, μαζικό και λαϊκό κόμμα της σύγχρονης Αριστεράς”.

“Και να που σήμερα μπορούμε να πούμε με σιγουριά ότι κάναμε την υπόσχεσή μας πράξη. Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, μετά το 3ο Συνέδριό του και την εκλογική διαδικασία της 15ης του Μάη, δεν είναι απλά άλλο ένα κόμμα. Έστω μεγαλύτερο. Είναι ένα άλλο κόμμα”, υπογράμμισε ο Αλ. Τσίπρας, καλωσορίζοντας τα 110.000 “νέα μέλη του κόμματος”.

“Από εδώ και εμπρός”, όμως τόνισε, “δεν έχουμε παλαιά και νέα μέλη, έχουμε μόνο μέλη – συνιδιοκτήτες του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία,  με ίδια δικαιώματα και υποχρεώσεις απ’ όποια πολιτική διαδρομή κι αν προέρχεται ο καθένας”.

Ο Αλ. Τσίπρας αναμένεται να αναπτύξει τις βασικές αιχμές της κριτικής του στην κυβέρνηση, προβάλλοντας παράλληλα το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ ως μόνη απάντηση στα άμεσα προβλήματα του κόσμου.

Μετά την ολοκλήρωση της εκδήλωσης θα ακολουθήσει συναυλία με την Ελένη Τσαλιγοπούλου, «Λαϊκή βραδινή» με τον Γιάννη Παπαγεωργίου και τη συμμετοχή του Κώστα Καλδάρα. 

Αισιοδοξία και εκλογική ετοιμότητα

Αισιοδοξία επικρατεί στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης από τη «σφυγμομέτρηση των πλατειών» καθώς η ανταπόκριση του κόσμου στις εκδηλώσεις υποδοχής μελών είναι μεγάλη, παρά το γεγονός ότι οι θερινές διακοπές έχουν ήδη ξεκινήσει και η πανδημία βρίσκεται και πάλι σε έξαρση.

Ο «αιφνιδιασμός» δεν πρόκειται να υπάρξει, με δεδομένο ότι μετά την οργανωτική ανασυγκρότηση και τη συμπαράταξη του κόσμου στις 15 Μαΐου η προετοιμασία για την εκλογική μάχη συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς. Σύμφωνα με πληροφορίες από την Κουμουνδούρου, η διαδικασία για τη σύσταση των ψηφοδελτίων βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Οι λίστες θα είναι έτοιμες έως την καταληκτική ημερομηνία που έχει δοθεί, δηλαδή 15-20 Ιουλίου.

Στον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. αντιμετωπίζουν με επιφύλαξη τις δηλώσεις του Κ. Μητσοτάκη για εξάντληση της τετραετίας. Πόσο μάλλον όταν συνεχίζει ακάθεκτος τις προεκλογικού τύπου περιοδείες. Τον θεωρούν «βασικό παράγοντα πολιτικής αστάθειας» και διαμηνύουν επίσης ότι δεν χωρεί κανένας εφησυχασμός.

«Είτε χθες στην Πετρούπολη και την Άρτα είτε στο Ξυλόκαστρο ή στην Χαλκίδα, νομίζω ότι ο κόσμος είναι έτοιμος και αποφασισμένος για να γυρίσει ο λογαριασμός από εκεί που ήλθε», δήλωσε η Ρ. Δούρου, μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ. 

Με υλικό από Αυγή